Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Η ΝΔ θα συνεχίσει την κριτική στην κυβέρνηση με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας

Οικονόμου: Η ΝΔ θα συνεχίσει την κριτική στην κυβέρνηση με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας
Τι αναφέρει ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας, Β. Οικονόμου
Η Νέα Δημοκρατία θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και θα συνεχίσει «τον έλεγχο και την κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας για όλους τους πολίτες», δηλώνει ο  Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας, Β. Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου, αφού τονίζει ότι «η κριτική στα Κόμματα και στις θέσεις τους είναι ωφέλιμη και επιθυμητή στη Δημοκρατία.
Όταν, όμως, εκτρέπεται από την αλήθεια και κυρίως όταν γίνεται “καθ’ υπόδειξιν”, τότε είναι επιζήμια», σημειώνει ότι «οι πρόθυμοι υπογράφοντες τις ανακοινώσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι είναι ευχαριστημένοι από:
 α) Την αύξηση κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες του Φ.Π.Α. (έφτασε στο 24%) στις υπηρεσίες υγείας που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
 β) Την θηριώδη αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων που επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
 γ) Την ληστρική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με τον “καινοτόμο” νόμο Κατρούγκαλου».
Φαίνεται, επίσης, προσθέτει ο κ. Οικονόμου, «ότι είναι ευχαριστημένοι από την αύξηση μόνο κατά 120.000.000 ευρώ για όλες τις υπηρεσίες Υγείας, που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ, την ίδια ώρα που εισπράττει 700.000.000 ευρώ περισσότερα ετησίως από τις διογκωμένες εισφορές των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.
Από την άλλη μεριά, οι ”καθ’ υπόδειξιν αγωνιούντες” είναι ενοχλημένοι, γιατί η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την τακτοποίηση των διογκωμένων οφειλών clawback (650.000.000 ευρώ) η οποία διαμορφώθηκε εν κρυπτώ και με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης και η οποία αφορά μέρος μόνο του clawback, που υποχρεώνονται οι πάροχοι σε επιστροφή.
Δηλαδή, τον συμψηφισμό κρατημένων μηνών και το 10% που δεν έχει αποδοθεί αλλά και τη ρύθμιση των όποιων οφειλών απομένουν με δόσεις, που δεν θα διαταράσσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Η παρέμβασή μας αυτή ανάγκασε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δυο μέρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή, να εξαγγείλει συμψηφισμό του clawback».
«Είναι περιττό να τονίσουμε ποια παράταξη ενδιαφέρεται για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, ποιοι αγωνίζονται για λιγότερους φόρους, ποιοι αγωνιούν για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», συμπληρώνει ο κ. Οικονόμου και καταλήγει αναφέροντας ότι «σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε, για να μην υπάρχουν οι παραμικρές παρανοήσεις», ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και θα συνεχίσει «τον έλεγχο και την κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας για όλους τους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης