Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ ενάντια της Attica Bank – Πλήρης δικαίωση για το BankingNews.gr

Μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ ενάντια της Attica Bank – Πλήρης δικαίωση για το BankingNews.gr
Το BankingNews.gr ξεκίνησε το θέμα και οι τελευταίες εξελίξεις το δικαιώνουν 100%
Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενάντια της Attica Bank κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2017.
Οι κάτωθι εξελίξεις, καθώς και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με την Attica Bank, αποτελούν απόλυτη δικαίωση για το BankingNews.gr.
Το BankingNews.gr ασχολείται επισταμένα με το ζήτημα τα τελευταία 2,5 χρόνια και έχει προβεί σε μια σειρά από αποκαλύψεις, για τις οποίες δέχθηκε απειλές και υπέστη διώξεις από την παρελθούσα διοίκηση της Attica Bank.
Το BankingNews.gr ξεκίνησε το θέμα και οι τελευταίες εξελίξεις το δικαιώνουν 100%.
Η ΤτΕ ζητά λοιπόν από την Εισαγγελία να διερευνήσει «την τέλεση ενδεχομένως αξιόποινων πράξεων», περιγράφοντας το «πάρτι» που είχε στηθεί με την Τράπεζα των Μηχανικών από τη διοίκηση των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου.
Ειδικότερα, κάνει λόγο για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων που είχαν δοθεί για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση «ημετέρων» για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος της τράπεζας.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της κατασκευαστικής εταιρείας Τοξότης Α.Ε., συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα, η οποία πήρε 39 δάνεια από την Attica από τις αρχές του 2015, με επιτόκια που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν κάτω από το κόστος της τράπεζας.
Το πιστωτικό όριο της εταιρείας Τοξότης Α.Ε., αυξήθηκε από 10 εκατομμύρια ευρώ σε 100 εκατομμύρια σε μόλις 16 ημέρες, από τις 28 Απριλίου 2015 έως τις 14 Μαΐου 2015.
Επισημαίνεται ότι η μηνυτήρια αναφορά έχει ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2016.
Σχολιάζοντας την μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανάφερε πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχος από «70 εισαγγελείς».
Επιπλέον, ισχυρίστηκε πως παλαιότερα – ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – είχε επισημάνει προσωπικά τα προβλήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το ασφαλιστικό Ταμείο των μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων (ΤΣΜΕΔΕ) είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Τράπεζα Αττικής, ενώ το ΤΕΕ έχει στενή σχέση με το Ταμείο.
Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης αύξησε τους τόνους, εκτιμώντας πως η ΤτΕ θα έπρεπε προ πολλού να έχει εφαρμόσει «πιο σφιχτό» σύστημα ελέγχων στην Τράπεζας Αττικής και άλλα ιδρύματα.

Ποτάμι: Το πάρτι στην Τράπεζα Αττικής αποδεικνύει το νέο σύστημα διαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Το πάρτι της νέας διαπλοκής, που είναι ακριβώς ίδια με την παλιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στον Άρειο Πάγο ενάντια της Attica Bank, που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».
Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι « το πάρτι στην Τράπεζα Αττικής που αποκαλύπτει “Το Βήμα”, με ευνοημένους επιχειρηματίες κολλητούς της κυβέρνησης που πήραν δεκάδες εκατομμύρια δάνεια το 2015, αποδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το νέο σύστημα διαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι παρά τις κυβερνητικές πιέσεις και τις προσπάθειες χειραγώγησής της, προσπαθεί να λειτουργεί ανεξάρτητα.
Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα, ώστε μετά τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, να έρθουν στην επιφάνεια όλες οι υπόγειες διαδρομές των μηχανισμών του νέου συστήματος εξουσίας, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους παλιούς».

ΝΔ: Οι εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής αποκάλυψαν το «τρίγωνο της διαπλοκής» που έστησαν οι κ. Τσίπρας, Παππάς και Σπίρτζης

«Η Τράπεζα Αττικής, ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και η κατάτμηση δημοσίων έργων που καταλήγουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελούν το “τρίγωνο της διαπλοκής” που έχτισε η κυβέρνηση», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, για τις αποκαλύψεις αναφορικά για τα δάνεια Καλογρίτσα από την Attica Bank.
«Οι μάσκες έπεσαν.
Από καιρό είχαμε καταγγείλει τη μεθόδευση που σήμερα αποκαλύπτεται από τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η ώρα της αλήθειας για τους κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη έφτασε.
Κανείς δεν ξεχνά τα δανεικά βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και τα προνομιακά δάνεια που χορήγησε στις εταιρίες του η Τράπεζα Αττικής.
Με τελικό στόχο να μπορέσει ο κ. Παππάς να στήσει το δικό του μιντιακό σύστημα και ο κ. Σπίρτζης να του αναθέτει τη μια εργολαβία μετά την άλλη.
Και όλα αυτά με τη στήριξη του πρωθυπουργού», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας ότι «τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη που θα εξετάσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτού του πρωτοφανούς πολιτικού – οικονομικού σκανδάλου».

(Πρώτη ενημέρωση 00:43, 25 Φεβρουαρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης