Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oettinger: Μεγαλύτερες καθαρές εισφορές από τη Γερμανία στον κοινοτικό προϋπολογισμό λόγω Brexit

Oettinger: Μεγαλύτερες καθαρές εισφορές από τη Γερμανία στον κοινοτικό προϋπολογισμό λόγω Brexit
Αν και η Ε.Ε. εξετάζει τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων, έχει ανάγκη από επιπλέον κεφάλαια για την χρηματοδότηση ζητημάτων που κρίνονται σημαντικά από τις Βρυξέλλες, όπως η αντιμετώπιση των αιτιών της μετανάστευσης και η στήριξη της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας
Η Γερμανία και άλλες χώρες-«τροφοδότες» του κοινοτικού προϋπολογισμού θα κληθούν να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερες κοινοτικές εισφορές μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), όπως επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού, Guenther Oettinger.
Σε συνέντευξή του αύριο Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προειδοποιεί, ότι οι απώλειες καθαρών ετήσιων εισφορών περίπου 9 δισ. ευρώ της Βρετανίας στον κοινοτικό προϋπολογισμό δεν θα είναι δυνατόν να αντισταθμιστούν πλήρως από αντίστοιχες περικοπές.
Η Γερμανία - η μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε. - εισφέρει καθαρά το μεγαλύτερο μερίδιο στον κοινοτικό προϋπολογισμό σε σύγκριση με κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, καταβάλλοντας ετησίως περισσότερα από 15 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με εσωτερική έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2016, η Γερμανία θα κληθεί να καταβάλλει στον κοινοτικό προϋπολογισμό επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ το 2019 και το 2020, μετά το Brexit.
Σύμφωνα με τον Oettinger, αν και η Ε.Ε. εξετάζει τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων, έχει ανάγκη από επιπλέον κεφάλαια για την χρηματοδότηση ζητημάτων που κρίνονται σημαντικά από τις Βρυξέλλες, όπως η αντιμετώπιση των αιτιών της μετανάστευσης και η στήριξη της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης