Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ ορκίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Wilbur Ross - «Ξεκινάει» με Κίνα και Μεξικό

Νέος υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ ορκίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Wilbur Ross - «Ξεκινάει» με Κίνα και Μεξικό
Ο νέος υπουργός των ΗΠΑ έλαβε έγκριση διορισμού από την αμερικανική Γερουσία μόλις χθες, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία και από τη Δημοκρατική πτέρυγα
Καθήκοντα υπουργού Εμπορίου του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, ανέλαβε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 ο αειθαλής 79χρονος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Wilbur Ross, που ορκίστηκε στη θέση του από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence.
Ο Ross - που ως επιχειρηματίας ειδικεύεται στη διάσωση επιχειρήσεων μέσω εξυγίανσης (ορισμένοι τον αποκαλούν «κοράκι») - αποτέλεσε έναν από τους βασικούς ανθρώπους στον οποίο στηρίχθηκε προεκλογικά ο Trump για να διαμορφώσει αντιπολιτευτική θέση απέναντι στις πολυμερείς εμπορικές συμφωνίες των ΗΠΑ.
Ο νέος υπουργός των ΗΠΑ έλαβε έγκριση διορισμού από την αμερικανική Γερουσία μόλις χθες, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία και από τη Δημοκρατική πτέρυγα.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ross αναμένεται να έχει ισχυρή επιρροή στην ομάδα οικονομολόγων που έχει συγκεντρώσει ο Trump και φαίνεται, ότι θα ξεκινήσει τη δράση του από την επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών των ΗΠΑ με την Κίνα και το Μεξικό.
Ο Ross αναμένεται να διαδραματίσει κύριο ρόλο στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του Trump για την περικοπή των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ και την επιστροφή στη χώρα εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον τομέα της μεταποίησης.
Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες του Ross μετέφεραν 2.700 θέσεις εργασίας εκτός ΗΠΑ από το 2004, στο πλαίσιο των δράσεων επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης τρίτων εταιρειών, που ανέλαβαν έκτοτε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης