Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στις 17:00 η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών

Στις 17:00 η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών
Χθες η διαπραγμάτευση μπλόκαρε, καθώς οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν με το «καλημέρα» μέτρα 3,6 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ για την τριετία 2018 – 2020, αιφνιδιάζοντας την κυβέρνηση
Στις 17.00 ορίστηκε η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Χθες η διαπραγμάτευση μπλόκαρε, καθώς οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν με το «καλημέρα» μέτρα 3,6 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ για την τριετία 2018 – 2020, αιφνιδιάζοντας την κυβέρνηση που ήλπιζε σε μικρότερο «λογαριασμό» εξαιτίας της υπεραπόδοσης των εσόδων.
Έτσι η χθεσινή 28/2/2017 συζήτηση για τα δημοσιονομικά δεν πήρε την τροπή που θα ήθελε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και αυτό φάνηκε από την διάρκεια αυτής της συνάντησης.
 Ένα θέμα όπως αυτό, για το οποίο είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές θα ήταν τουλάχιστον μαραθώνιες, αυτές έληξαν μέσα σε μισή ώρα…!
 Και να ‘ταν μόνο αυτό;
 Οι συμμετέχοντες υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Σταθάκης και Έφη Αχτσιόγλου αποχώρησαν σιωπηλοί από το Χίλτον αποφεύγοντας να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.
Έλληνες αξιωματούχοι επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις έκαναν λόγο για συνάντηση διαδικαστικού περιεχομένου ώστε να καταρτιστεί η ατζέντα της διαπραγμάτευσης, τη στιγμή που άλλες πηγές έκαναν λόγο για κίνηση ματ από την πλευρά των δανειστών ˑοι οποίοι χθες βράδυ εμφανίστηκαν με ένα έτοιμο κείμενο τεχνικής συμφωνίας το οποίο παρέδωσαν στην ελληνική ομάδα για να το μελετήσει.
Αυτό μπλόκαρε και όλη την διαπραγμάτευση…!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης