Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Το ανοδικό ράλι της Wall Street συνεχίζεται, εν αναμονή αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου

FT: Το ανοδικό ράλι της Wall Street συνεχίζεται, εν αναμονή αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων
Η Wall Street σημείωσε ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς σχόλια στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας επέτειναν τις προσδοκίες των χρηματιστών για αύξηση των επιτοκίων και οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την πρώτη ομιλία του Donald Trump στο Κογκρέσο, αναφέρουν οι Financial Times.
Σε συνέχεια της διάθεσης για ανάληψη υψηλών ρίσκων, που έχει κατακλύσει τις χρηματαγορές παγκοσμίως, το δολάριο είχε ανοδική πορεία, ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε.

Θέμα της ημέρας:
Στο κέντρο της προσοχής βρέθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, William Dudley, στο CNN, ότι μια αύξηση των επιτοκίων φαντάζει πλέον πολύ πιο ενδιαφέρουσα, όπως και αυτή που ακολούθησε από τον Robert Kaplan, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας, ο οποίος ανέφερε ότι ίσως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα χρειαστεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
Στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (Futures Market), οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά 0.25% μέσα στο Μάρτιο, βρίσκονται στο 82%, από 36% ένα μήνα νωρίτερα.



Συνάλλαγμα:
Το δολάριο κέρδισε 0,1% έναντι του ευρώ κλείνοντας στα 1.0563 δολ. ανά ευρώ και 0,5% έναντι της στερλίνας, στα 1.2317 δολ. ανά στερλίνα.
Το γιεν υποχώρησε κατά 0,9% στα 113.77 γιεν ανά δολάριο.

Μετοχές:
Περιορισμένα ήταν τα κέρδη, καθώς πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι ο πρόεδρος Trump έδωσε ελάχιστες νέες πληροφορίες σχετικά με την οικονομική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει.
Ωστόσο η ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συμπαρέσυρε και τη Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να ξεπερνά το φράγμα των 21.000 μονάδων και τον S&P 500 (δείκτης κεφαλαιοποίησης των 500 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών) να έχει άνοδο 1,2% στις 2.392, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.



Εμπορεύματα:
Σε αυξητική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου, ξεπέρασαν το αρνητικό σερί των τριών τελευταίων ημερών κλείνοντας στα 56.61 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0.2%.
Πτώση κατά 0,3% για το χρυσό, στα 1.245 δολ. η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης