Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένοπλοι εισβολείς απήγαγαν πέντε εργαζόμενους, σε ορυχείο χρυσού του Κονγκό

Ένοπλοι εισβολείς απήγαγαν πέντε εργαζόμενους, σε ορυχείο χρυσού του Κονγκό
Τέσσερα ορυχεία χρυσού της ίδιας εταιρείας έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων από ένοπλους πολιτοφυλακές
Ένας Γάλλος υπήκοος, ένας υπήκοος Τανζανίας και τρεις υπήκοοι Κονγκό απήχθησαν στην επίθεση στο ορυχείο της στο Namoya, στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, Banro Corporation.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Crispin Mutwedu, είπε ότι μέλη μιας τοπικής πολιτοφυλακής, πιστεύεται ότι είναι πίσω από την επιδρομή που συνέβη την Τετάρτη το πρωί 1 Μαρτίου του 2017.
Σε δήλωσή του, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές «ώστε να ρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως στο τι συνέβη και με σκοπό να ελευθερωθεί ο συμπατριώτης μας».
Τέσσερα ορυχεία χρυσού της Banro, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων από ένοπλους πολιτοφυλακές, οι οποίες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται παρά το επίσημο τέλος της διαμάχης τους με τη κυβέρνηση το 2003.
Τον περασμένο μήνα, τρεις αστυνομικοί και ένας επιτιθέμενος σκοτώθηκαν, σε συμπλοκή μετά από μια ένοπλη απόπειρα ληστείας σε ορυχείο στη Twangiza.
Τίποτα δεν είχε κλαπεί στην επιδρομή και η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα.
Το ορυχείο στη Namoya άνοιξε τον Ιανουάριο του 2016 και παρήγαγε περισσότερες από 90.000 ουγκιές χρυσού κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης