Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τι πρότεινε η ΔΕΗ στους θεσμούς για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Τι πρότεινε η ΔΕΗ στους θεσμούς για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
Οι εκπρόσωποι των θεσμών άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις της ΔΕΗ χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι τις αποδέχονται ή ότι κάμφθηκαν οι απαιτήσεις τους 
Την πρόταση της ΔΕΗ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την μείωση του μεριδίου της στη λιανική παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχειρήσεις κ. Μ. Παναγιωτάκης στους εκπροσώπους της τρόικας παρόντος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη.
Επρόκειτο για την πρώτη από τις τρεις ανάλογες συναντήσεις που θα γίνουν αύριο και μεθαύριο στις οποίες θα εξετασθούν ξεχωριστά καθένα από τα ζητήματα που σχετίζονται με την ΔΕΗ.
Απόψε ο κ. Παναγιωτάκης παρουσίασε την πρότασή του για τη δημιουργία 2 θυγατρικών εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις οποίες η ΔΕΗ θα μεταβιβάσει πελάτες όλων των κατηγοριών και εν συνεχεία οι εταιρείες θα ιδιωτικοποιηθούν .
Σημειώνεται ότι σήμερα η ΔΕΗ κατέληξε στην επιλογή της εταιρείας PricewaterhouseCoopers (PwC) η οποία θα αναλάβει ρόλο του συμβούλου για την σύσταση των δύο εταιρειών προμήθειας και εν συνεχεία την πώλησή τους.
Στόχος του κ. Παναγιωτάκη είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις της ΔΕΗ χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι τις αποδέχονται ή ότι κάμφθηκαν οι απαιτήσεις τους σε σχέση με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και τις ποσότητες ενέργειας που θα διατίθενται μέσω αυτών.
Φάνηκε ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες να συμφωνούν σε δύο βασικούς άξονες για το άνοιγμα της αγοράς και συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να γίνει με συνθήκες ασφάλειας αλλά και να είναι διατηρήσιμο.
Το θέμα των δημοπρασιών αναμένεται να συζητηθεί σε αυριανή συνάντηση και όπως φαίνεται η ΔΕΗ επιδιώκει να συνδέσει την συνέχισή τους με την επιτυχία του εγχειρήματος των δύο εταιρειών προμήθειας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης