Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κλείνει ο δικαστικός κύκλος της Μαρινόπουλος - Η νέα εποχή του Ομίλου Σκλαβενίτη

Κλείνει ο δικαστικός κύκλος της Μαρινόπουλος - Η νέα εποχή του Ομίλου Σκλαβενίτη
Το σχέδιο προβλέπει την ανακαίνιση των καταστημάτων με τα νέα σήματα της εταιρείας
Κλείνουν οριστικά και οι τελευταίες δικαστικές εκκρεμότητες έναντι του ομίλου Μαρινόπουλου την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.
Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας θα συζητηθούν οι τριτανακοπές που είχαν υποβληθεί από τους πιστωτές ζητώντας στην ουσία να αποζημιωθούν για το σύνολο των οφειλών ενώ υπάρχουν και αυτές που το μόνο που ζητούν είναι η μεταβολή του αρχικού πίνακα των πιστωτών, έτσι ώστε το Δικαστήριο να εγκρίνει τη νέα προσθήκη.
Να σημειωθεί ότι, αρχικά τα αιτήματα των τριτανακοπών έφθασαν τα επτά, αλλά τελικά σε ακροαματική διαδικασία θα συζητηθούν έξι.
Το κεφάλαιο Μαρινόπουλος κλείνει οριστικά για τους πιστωτές και τη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα η διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτη να σχεδιάζει την ενσωμάτωση των καταστημάτων στο νέο σχήμα.
Το επιτελείο της πρώην Μαρινόπουλος παίρνει εντολές από τη νέα διοίκηση, η οποία στοχεύει μέχρι τα τέλη Μαρτίου ίσως και νωρίτερα το δίκτυο περίπου των 600 καταστημάτων να εισέλθει σε κανονική λειτουργία.
Το σχέδιο προβλέπει την ανακαίνιση των καταστημάτων με τα νέα σήματα της εταιρείας που προχωρά με ταχείς ρυθμούς.
Αρχικά αλλάζουν όψη τα καταστήματα που είχαν τα σήματα της Carrefour και στη συνέχεια το υπόλοιπο δίκτυο.
Ο εφοδιασμός των καταστημάτων γίνεται με εντατικούς ρυθμούς στην επαρχία, καθώς έχουν χτισθεί αρκετές προσδοκίες αύξησης του τζίρου της αλυσίδας.
Η διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτη είναι πρόθυμη να… χρηματοδοτήσει την επιστροφή των καταναλωτών που έφυγε από την αλυσίδα της Μαρινόπουλος, δίνοντας υπεροχή στην ΑΒ Βασιλόπουλος και στα Lidl το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης