Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Επίκειται «συνωστισμός τουριστών» στην Ελλάδα με αύξηση κρατήσεων 67% - Χαμένη η Τουρκία

FAZ: Επίκειται «συνωστισμός τουριστών» στην Ελλάδα με αύξηση κρατήσεων 67% - Χαμένη η Τουρκία
Η Ελλάδα καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους δημοφιλέστερους αεροπορικούς προορισμούς μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους Μαγιόρκα, Μενόρκα και Ίμπιζα
Για «επικείμενο συνωστισμό τουριστών» στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017 κάνει λόγο άρθρο της γερμανικής εφημερίδος Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), το οποίο πραγματεύεται τις εξελίξεις στο πεδίο των τουριστικών κρατήσεων στη Γερμανία.
«Οι διακοπές στην Τουρκία έχουν ολοένα και μικρότερη ζήτηση, αλλά στην Ελλάδα επίκειται συνωστισμός τουριστών», γράφει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επικαλούμενη νέα στοιχεία της GfK, της μεγαλύτερης εταιρείας έρευνας αγοράς στη Γερμανία και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς.
Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας, στο τέλος Ιανουαρίου 2017 οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών για διακοπές στην Τουρκία κατέγραφαν δραματική μείωση περίπου 58% σε σύγκριση με το 2016.
Αντιθέτως, όπως σημειώνει η FAZ, «η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη, καθώς στο τέλος Ιανουαρίου η αύξηση του ποσοστού των κρατήσεων ανήλθε σε 67%».
«Η Τουρκία υπέστη μεγάλες απώλειες και προσπεράστηκε τώρα από την Ελλάδα», σύμφωνα με την GfK, που επεσήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους δημοφιλέστερους αεροπορικούς προορισμούς μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους Μαγιόρκα, Μενόρκα και Ίμπιζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης