Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διακοπές ρεύματος για τους oοφειλέτες ανεξαρτήτως ποσού ζήτησαν οι Θεσμοί από τη ΔΕΗ

Διακοπές ρεύματος για τους oοφειλέτες ανεξαρτήτως ποσού ζήτησαν οι Θεσμοί από τη ΔΕΗ
Η πρόταση για την μεταβίβαση πελατών στους ιδιώτες διαμέσου πώλησης των εταιριών προμήθειας αντιμετωπίστηκε με έντονο προβληματισμό από τους Πιστωτές
Σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου 4/3/2017 ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Εμ. Παναγιωτάκης είδε τους Θεσμούς για τις κρίσιμες εξελίξεις στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Οπως αναφέρει το worldenergynews.gr, είναι η τρίτη διαδοχική συνάντηση και είναι σαφές ότι η ΔΕΗ έχει αποκτήσει τον βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.
Η εξειδίκευση των προτάσεων για πώληση πελατών όλων των κατηγοριών προς τους ιδιώτες διαμέσου θυγατρικών της ΔΕΗ δεν ικανοποίησε τους πιστωτές, οι οποίοι εμφανίζονται απαιτητικοί και γνωρίζουν καλά τα διαρθρτωτικά προβλήματα που υφίστανται στην ΔΕΗ και την ενεργειακή αγορά.
Σήμερα 4/3/2017 εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την μείωση μεριδίων της ΔΕΗ διαμέσου πώλησης των θυγατρικών με τα χαρτοφυλάκια πελατών.

Κόψτε το ρεύμα σε όλους

Τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ προβληματίζουν επίσης έντονα τους πιστωτές.
Οι θεσμοί ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε όλους τους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμα αρύθμιστα ανεξαρτήτως ποσού που χρωστούν,δηλαδή και κάτω από 500 ευρώ.
Καθώς επίσης και να σταματήσει τις εκπτώσεις του 15% στους συνεπείς καταναλωτές.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ φροντίζει όμως να εξαντλήσει τα περιθώρια, πριν οι πιστωτές πιέσουν τις διαπραγματεύσεις στην κατεύθυνση της πώλησης μονάδων.

Οι πωλήσεις μονάδων στο επόμενο στάδιο;

Η ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση γνωρίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη έρχεται όλο και πιο κοντά καθώς έχει απορροφηθεί σαν επιλογή και από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του χώρου.
Ομως από εκεί και πέρα ξεκινα ένα μεγάλο επιχειρηματικό παιχνίδι που θα χρειασθεί κεφάλαια, συνεργασίες, κοινοπραξέις και συμπράξεις.
Επίσης οι πιστωτές είναι αρνητικοί στις εκπτώσεις της ΔΕΗ, θεωρώντας ότι στρεβλώνει την αγορά.
Είναι σαφές ότι πιέζουν προς ολοκλήρωση των νέων μέτρων που τα χαρακτηρίζουν διαρθρωτικά στην ενέργεια μέχρι τον Ιούνιο.
Και θέλουν να συμπεριληφθούν στην συμφωνία της Αξιολόγησης
Και στοχεύουν να είναι ψηφισμένα το Φθινόπωρο.
Σε αυτό το σημείο πολιτικά η κυβέρνηση αναζητεί τον τρόπο να τα προωθήσει στο εσωτερικό της, για αυτό είναι πολύ πιθανό να "χτίσει" τις εξελίξεις της πώλησης των μονάδων γύρω από την ισχυροποίηση της ΔΕΗ.
Από επιχειρηματικής πλευράς το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο, καθώς για μονάδες ενδιαφέρονται μεγάλοι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι και σε αναμονή είναι οι ξένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης