Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χαμηλώνει το στόχο της στο 6,5% για ανάπτυξη το 2017 η Κίνα λόγω μεταρρυθμίσεων

Reuters: Χαμηλώνει το στόχο της στο 6,5% για ανάπτυξη το 2017 η Κίνα λόγω μεταρρυθμίσεων
Πέρυσι η ανάπτυξη έφτασε το 6,7% ενώ δημιουργήθηκαν 13-14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας
Μειώνει τους στόχους της για ανάπτυξη για το 2017 η Κίνα καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει μια ταχεία συσσώρευση του χρέους της και να προστεθεί έναντι των οικονομικών κινδύνων.
Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα στοχεύει να επεκτείνει την οικονομία της κατά περίπου 6,5% το 2017 δήλωσε σήμερα (5/30 ο πρωθυπουργός Li Keqiang στην έναρξη της ετήσιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου.
Ο στόχος αυτός θεωρείται από την κινεζική κυβέρνηση εφικτός και το 2017 δεδομένου ότι το 2016 η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η ανάπτυξη της θα κυμανθεί μεταξύ 6,5% και 7% κλείνοντας τελικά στο 6,7%.
Όμως, καθώς η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση του παγώματος της αγοράς ακινήτων και στην μείωση των δημοσιονομικών της στόχων η Κίνα είναι αναγκασμένη να εξαρτάται σημαντικά από την εγχώρια κατανάλωση και τις ιδιωτικές επενδύσεις για την ανάπτυξη της στον χρόνο αυτό.
«Οι εξελίξεις εντός και εκτός της Κίνας απαιτούν να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πιο περίπλοκη και πιο σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει υποτονική την ώρα που οι αγορές στρέφονται περισσότερο στον προστατευτισμό.
Η αύξηση της τάξης του 6,5% θεωρείται επαρκή για τη διασφάλιση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας, δήλωσε ο Huang Shouhong, διευθυντής του Γραφείου Ερευνών που συνέταξε την έκθεση που παρουσίασε ο κινέζος πρωθυπουργού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα πρόσθεσε 13 - 14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης