Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές στα εργασιακά - Άκαρπη και σύντομη η συνάντηση με τους θεσμούς

Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές στα εργασιακά - Άκαρπη και σύντομη η συνάντηση με τους θεσμούς
Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στους οποίος πόνταρε η ελληνική πλευρά , κρατούν ουδέτερη στάση αλλά δε διαχωρίζουν τη θέση τους από το ΔΝΤ
Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ θεσμών και υπουργείου εργασίας στο μέτωπο των αλλαγών στα εργασιακά.
Η συνάντηση με την υπουργό εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου ήταν σύντομη, κράτησε μόλις μια ώρα, που ήταν αρκετή όμως για να διαπιστωθεί ότι δεν άλλαξε η στάση των δανειστών σε κανένα θέμα.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο το ΔΝΤ τηρεί σκληρή στάση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων ενώ αρνείται να αποδεχθεί τις βέλτιστες ευρωπαϊκός πρακτικές και να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων .
Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στους οποίος πόνταρε η ελληνική πλευρά , κρατούν ουδέτερη στάση αλλά δε διαχωρίζουν τη θέση τους από το ΔΝΤ.
Από την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα, οι δανειστές είχαν κάνει ξεκάθαρο ότι θέλουν αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, αλλά και την κατάργηση της διοικητικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων που διατηρεί ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.
Παράλληλα, δεν δέχονται την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, που θέτει το υπουργείο Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης