Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η Deutsche Bank ανακοίνωσε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 8 δισ ευρώ

Bloomberg: Η Deutsche Bank ανακοίνωσε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 8 δισ ευρώ
Η διαδικασία άντλησης των νέων κεφαλαίων αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου 
Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου (ΑΜΚ) κατά 8,5 δισ δολάρια (8 δισ. ευρώ), αποφάσισε να προχωρήσει η Deutsche Bank η οποία πρόκειται επιπλέον, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να προχωρήσει σε μερική πώληση επιχειρήσεων διαχείρισης ενεργητικού, σε μια προσπάθεια να να συγκεντρώσει κεφάλαια λόγω των μεγάλων ζημιών που καταγράφει την τελευταία διετία.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα θα διατηρήσει προς το παρόν την παρουσία της στην Postbank όμως θα μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 22 δισ ευρώ έως το 2018.
Στη σημερινή (5/3) συνεδρίαση του εποπτικού της συμβουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας John Cryan, ο οποίος έχει χρεωθεί την αποτυχία της πώλησης των μετοχών της Postbank από την οποία η τράπεζα και οι μέτοχοι έχασαν 8 δισ ευρώ, εξήγησε πως η διαδικασία άντλησης των νέων κεφαλαίων αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της τράπεζας να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.
μέσα στο 2016 η Deutsche Bank επλήγη από διευρυμένες έκτακτες χρεώσεις, οι οποίες αφορούσαν την αποπληρωμή προστίμων για την εμπλοκή της στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 που ξεπέρασαν τα 14 δισ δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης