Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων πολιτικών Trump – Από το 2018 οι αλλαγές στη φορολογία

Goldman Sachs: Το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων πολιτικών Trump – Από το 2018 οι αλλαγές στη φορολογία
Οι προσδοκίες των επενδυτών βασίζονται στην μείωση του φορολογικού συντελεστή, τις επενδύσεις σε υποδομές και την χαλάρωση του τρέχοντος ρυθμιστικού πλαισίου
Η κατάργηση του δημόσιου προγράμματος Υγείας «Obamacare» ή Affordable Care Act (ACA) θα είναι η μόνη ουσιαστική μεταρρύθμιση στην οποία θα προχωρήσει η αμερικανική κυβέρνηση το έτος 2017, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάζει η Goldman Sachs.
Βέβαια, οι μέχρι πρότινος προσδοκίες των επενδυτών, οι οποίες και εκτόξευσαν τους δείκτες της Wall Street, βασίζονται στην μείωση του φορολογικού συντελεστή, τις επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων σε υποδομές και την χαλάρωση του τρέχοντος ρυθμιστικού πλαισίου, πολιτικές που υπολογίζεται από την τράπεζα πως θα εκκινήσουν από το επόμενο έτος.
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στο πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης 1 τρισ. δολαρίων, η Goldman Sachs, όπως φαίνεται παρακάτω, αφήνει «παραθυράκι» για μη εφαρμογή του από την κυβέρνηση του Donald Trump.
«Κατά την άποψή μας, η αργή διαδικασία για την κατάργηση του ACA σημαίνει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση είναι πιθανό να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν και ότι η τελική φορολογική νομοθεσία που ψηφίζει το Κογκρέσο, είναι πιθανό να είναι λιγότερο ριζοσπαστική», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές της κολοσσιαίας τράπεζας, στη σχετική τους έκθεση.
Αναλυτικότερα:



Έως και 350 δισ. δολάρια θα κοστίσει η κατάργηση του «Obamacare» - «Στον αέρα» 23 εκατ. πολίτες

Το κόστος για την κατάργηση του «Obamacare» αναμένεται να ξεπεράσει τα οφέλη, αν ληφθεί υπόψη η έκθεση του μη κομματικοποιημένου Γραφείου Προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο Donald Trump έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές το μένος του για το διάρκειας 6 χρόνων ACA, εκτιμώντας πως επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά και αποτελεί «μία βόμβα έτοιμη να σκάσει».
Ωστόσο, το Γραφείο τον διαψεύδει, καθώς αναμένει το συνολικό καθαρό κόστος, μείον δηλαδή τα οφέλη, να ανέλθει από 150 δισ. έως 350 δισ. δολάρια, σε βάθος 10ετίας.
Το ακόμα πιο σοβαρό όμως είναι το ότι θα μείνουν χωρίς ασφάλιση περίπου 23 εκατομμύρια πολίτες των Η.Π.Α., η πλειοψηφία των οποίων δεν ανήκουν στην ανώτερη οικονομική τάξη και έχουν κάτι περισσότερο από ανάγκη την ιατρική περίθαλψη.
Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου έχει δεσμευθεί πως οι εν λόγω πολίτες που εξυπηρετούνταν από το πρόγραμμα δε θα μείνουν ανασφάλιστοι, χωρίς όμως να έχει εκπονήσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο.
Σημειώνεται ότι μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου 2017, ο Donald Trump υπέγραψε σχετικό εκτελεστικό διάταγμα, δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το «Obamacare».
Ειδικότερα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης