Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υπαρκτό το ρίσκο εξόδου χώρας από την Ευρωζώνη

tags :
Goldman Sachs: Υπαρκτό το ρίσκο εξόδου χώρας από την Ευρωζώνη
Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη προκαλείται από κοινωνικούς παράγοντες που δεν είναι εύκολο να μετριαστούν από την οικονομική ανάκαμψη, σημειώνει η Goldman Sachs
Υπαρκτό χαρακτηρίζει η Goldman Sachs το ρίσκο εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη.
Σε ανάλυσή της με τίτλο «European outlook — Gathering pace, but not out of the woods yet (Ευρωπαϊκές Προοπτικές - Ενισχύονται αλλά δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος) και ημερομηνία 3 Μαρτίου 2017, την οποία παρουσιάζει το bankingnews, η Goldman τονίζει πως όσο είναι υπαρκτός αυτός ο κίνδυνος, δεν μπορεί να αποκλειστεί η αστάθεια στις αγορές.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας προσδοκούν ότι η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τους επικείμενους πολιτικής κινδύνους.
Προειδοποιούν ωστόσο ότι η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει τo ρίσκο.
Τα υψηλά δημόσια χρέη σε χώρες με αδύναμο αναπτυξιακό outlook, δημιουργούν κινδύνους για τη χρηματοοικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα.
Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη προκαλείται από κοινωνικούς παράγοντες που δεν είναι εύκολο να μετριαστούν από την οικονομική ανάκαμψη, σημειώνει η Goldman Sachs.
Η απειλή του λαϊκισμού και των συναφών κινδύνων για την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ είναι απίθανο να εξασθενίσουν στο άμεσο μέλλον, σημειώνει η Goldman Sachs.
Πάντως τα στοιχεία στην Ευρωζώνη από τις αρχές του 2017,  είναι ισχυρότερα από τις εκτιμήσεις.
Οι δείκτες και οι έρευνες για την εμπιστοσύνη είναι ισχυροί, παρά την αδυναμία των πρόσφατων δεικτών όπως η βιομηχανική παραγωγή.
Η Goldman Sachs αναβαθμίζει ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο α' τρίμηνο 2017 στο +0,5% σε τριμηνιαία βάση, από +0,4% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης