Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Αρνητής της οικονομικής συρρίκνωσης στην Ελλάδα ο Τσίπρας - Ακόμα «βλέπει» ανάπτυξη

Reuters: Αρνητής της οικονομικής συρρίκνωσης στην Ελλάδα ο Τσίπρας - Ακόμα «βλέπει» ανάπτυξη
Μπορεί η Αθήνα να απέρριψε τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ύφεσης ως προσωρινά και υπό αναθεώρηση, όμως αν ισχύσουν ως ανακοινώθηκαν, τότε η ελληνική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί οριακά κατά 0,1% το 2016
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «κουκουλώνει» τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τα ασθενή μακρο-οικονομικά στοιχεία της χώρας για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, επιμένοντας ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ταχείας ανάκαμψης.
Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του έγκυρου διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, το οποίο στην εισαγωγή του αναφέρεται στις - προφανώς αβάσιμες - επισημάνσεις του πρωθυπουργού, ότι η ελληνική οικονομία θα καταγράψει «εξαιρετικά υψηλό» ρυθμό ανάπτυξης το 2017, παρά τη δυσοίωνη πραγματικότητα οικονομικής συρρίκνωσης στο τέλος του 2016 που τον διαψεύδει.
Οι ελληνικές αρχές αναμένουν ανάπτυξη 2,7% το 2017 κυρίως λόγω ανάκαμψης του τουρισμού, ενώ και στην Κύπρο αναμένεται ανάπτυξη 2,8%.
Όμως, στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,2% σε τριμηνιαίο επίπεδο και σε 1,1% σε 12μηνη βάση.
Μπορεί η Αθήνα να απέρριψε τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ύφεσης ως προσωρινά και υπό αναθεώρηση, όμως αν ισχύσουν ως ανακοινώθηκαν, τότε η ελληνική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί οριακά κατά 0,1% το 2016, αντί για ανάπτυξη 0,3% το 2016 που εκτιμά - και διατυμπανίζει - η ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης