Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει την ανάκαμψη της η βιομηχανία στις ΗΠΑ, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Συνεχίζει την ανάκαμψη της η βιομηχανία στις ΗΠΑ, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης
Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 5,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν
Οι νέες παραγγελίες, για αγαθά κατασκευασμένα στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τον Ιανουάριο του 2017, γεγονός που υποδηλώνει η ανάκαμψη στον βιομηχανικό τομέα κερδίζει έδαφος, καθώς η αύξηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων τονώνει τη ζήτηση και για μηχανήματα.
Οι παραγγελίες εργοστασιακών αγαθών, αυξήθηκαν κατά 1,2%, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείο Εμπορίου, τη Δευτέρα 6/3, μετά από ένα άλμα 1,3% που είχε σημειώσει τον Δεκέμβριο του 2016.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 5,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Οι συνολικές αποστολές μεταποιημένων αγαθών αυξήθηκαν 0,2% μετά από τη ραγδαία αύξηση κατά 2,5% που σημείωσαν το Δεκέμβριο του 2016.
Η βιομηχανία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 12 % της οικονομίας των ΗΠΑ, έχει ανακτήσει το βηματισμό της, μετά τα πλήγματα που είχε δεχθεί από τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου και το ισχυρό δολάριο.
Η εκκολαπτόμενη ανάκαμψη, υπογραμμίζεται και από μια έρευνα που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα και δείχνει το δείκτη της εθνικής δραστηριότητας των εργοστασίων σε υψηλό δυόμιση ετών, το Φεβρουάριο του 2016.
Τον Ιανουάριο, οι παραγγελίες για εξοπλισμό μεταφορών, αυξήθηκαν κατά 6,2%, αντανακλώντας την αύξηση κατά 62,2% των παραγγελιών αεροσκαφών από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Επίσης, άλμα κατά 69,8% σημείωσαν και οι παραγγελίες αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας.
Εκτός των μεταφορών, οι παραγγελίες για μηχανήματα αυξήθηκαν κατά 0,9%.
Παραγγελίες για υπολογιστές και ηλεκτρονικά προϊόντα, μειώθηκαν 1,9%, ενώ οι παραγγελίες για ηλεκτρικό εξοπλισμό, συσκευές και εξαρτήματα μειώθηκαν 2,6 τοις εκατό.
Τέλος, οι παραγγελίες για κατασκευασμένων μεταλλικών προϊόντων αυξήθηκαν 2,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης