Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ευέλικτη» δηλώνει η BMW, ενόψει Brexit και φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ

«Ευέλικτη» δηλώνει η BMW, ενόψει Brexit και φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ
Η εταιρεία προτιμά να «περιμένει και να δει», προτού αποφασίσει να προχωρήσει σε κινήσεις, λόγω δυσμενούς εξέλιξης στο φορολογικό καθεστώς των ΗΠΑ ή hard Brexit
«Στάση αναμονής» τηρεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, ενόψει της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και της φορολογικής μεταρρύθμισης που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει στις ΗΠΑ ο Donald Trump.
Αυτό κατέστησε σαφές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Harald Krueger, επισημαίνοντας πως η εταιρεία προτιμά να «περιμένει και να δει», προτού αποφασίσει να προχωρήσει σε κινήσεις, λόγω δυσμενούς εξέλιξης στο φορολογικό καθεστώς των ΗΠΑ ή hard Brexit.
Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα που εξάγεται από τις δηλώσεις Krueger είναι πως ο γερμανικός κολοσσός παραμένει ευέλικτος.
«Έχουμε μεγάλο αποτύπωμα στις ΗΠΑ, είμαστε ο μεγαλύτερος καθαρά εξαγωγές στη χώρα, με εξαγωγές 10 δισ. ευρώ ετησίως», ως εκ τούτου πιστεύω ότι η παραμονή της BMW στις ΗΠΑ είναι σημαντικό ζήτημα, τόνισε.
Ερωτηθείς, στο περιθώριο του Geneva Motor Show, αν η BMW είναι προετοιμασμένη να μεταφέρει το εργοστάσιο παραγωγής, που σχεδιάζει, από το Μεξικό στις ΗΠΑ, ο Krueger αρκέστηκε να απαντήσει πως «είμαστε ευέλικτοι».
«Προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει το μέλλον», επισήμανε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης