Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιθανή η παραμονή των θεσμών στην Αθήνα - Θα κριθεί από τη συνάντηση για τα δημοσιονομικά

tags :
Πιθανή η παραμονή των θεσμών στην Αθήνα - Θα κριθεί από τη συνάντηση για τα δημοσιονομικά

Η Κομισιόν άνοιξε «παράθυρο» για την παραμονή των θεσμών, εξέλιξη η οποία θα κριθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα αποτελέσματα της οποία θα κρίνουν αν θα παραμείνουν τελικά στην Αθήνα οι θεσμοί, εξέλιξη η οποία ανατρέπει τα δεδομένα.
Η συνάντηση είχε αρχικά οριστεί για τις 15:00.
Η Κομισιόν άνοιξε «παράθυρο» για την παραμονή των θεσμών, εξέλιξη η οποία θα κριθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης.
Νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι θεσμοί θα αναχωρήσουν αμέσως μετά τη νέα συνάντηση, ωστόσο πηγές των Βρυξελλών δεν αποκλείουν παραμονή στην Αθήνα εφόσον βρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει μια νέα προσπάθεια για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.
Η αποστολή των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Annika Breidthardt,  αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας.
Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, τόνισε πως “παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης”, προσθέτοντας: “Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος”.
Τέλος, επανέλαβε: “Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής”.
Επισημαίνεται πάντως ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αποχωρήσουν σήμερα το απόγευμα από την Αθήνα, χωρίς να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης