Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλα πρόστιμα ετοιμάζεται να επιβάλλει η Κομισιόν σε 10 αεροπορικές εταιρείες για σύσταση καρτέλ

Μεγάλα πρόστιμα ετοιμάζεται να επιβάλλει η Κομισιόν σε 10 αεροπορικές εταιρείες για σύσταση καρτέλ
Η αυστραλιανή Qantas επέλεξε να μην προσφύγει κατά του προστίμου που δέχθηκε, ενώ η γερμανική Lufthansa δεν θα πληρώσει πρόστιμο επειδή αποκάλυψε στην Κομισιόν το καρτέλ στο οποίο συμμετείχε με τις υπόλοιπες 11 ανταγωνίστριες εταιρείες
Μεγάλα πρόστιμα ετοιμάζεται να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 10 αεροπορικές εταιρείες λόγω δημιουργίας καρτέλ μεταξύ τους, ένα έτος μετά από απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. - το δεύτερο σε κατάταξη ισχύος στην Ευρώπη - με την οποία απέρριψε λόγω αντιφάσεων απόφαση της Κομισιόν του 2010 για την επιβολή προστίμων 800 εκατ. ευρώ στις υπόλογες εταιρείες.
Οι 10 αεροπορικές εταιρείες που ετοιμάζονται να δεχθούν τα μεγάλα πρόστιμα από την Κομισιόν είναι οι εξής: Air France-KLM, British Airways, Air Canada, Martinair, Cargolux, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, LAN Chile, SAS και Singapore Airlines.
Αυτές ήταν οι εταιρείες στις οποίες αρχικά επιβλήθηκαν πρόστιμα το 2010, οι οποίες προσέφυγαν δικαστικά για την ανατροπή τους.
Η αυστραλιανή Qantas επέλεξε να μην προσφύγει κατά του προστίμου που δέχθηκε, ενώ η γερμανική Lufthansa δεν θα πληρώσει πρόστιμο επειδή αποκάλυψε στην Κομισιόν το καρτέλ στο οποίο συμμετείχε με τις υπόλοιπες 11 ανταγωνίστριες εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης