Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως το 3-1 κατά Μεγάλου έγινε 6-0 υπέρ του και ανέτρεψε τις ισορροπίες για τη θέση του CEO στην Τρ. Πειραιώς - Ο ρόλος SSM

Πως το 3-1 κατά Μεγάλου έγινε 6-0 υπέρ του και ανέτρεψε τις ισορροπίες για τη θέση του CEO στην Τρ. Πειραιώς - Ο ρόλος SSM
Ο ρόλος του SSM αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας
Μια σημαντική ανατροπή σημειώθηκε στο nomination committee της Τράπεζας Πειραιώς που συνεδρίασε χθες, 8 Μαρτίου του 2017, για να προτείνει διευθύνοντα σύμβουλο μετά από 14 μήνες αναμονής και διεργασιών.
Συγκεκριμένα, η αρχική ψηφοφορία του  nomination committee της Τράπεζας Πειραιώς ήταν η εξής:
Τρεις - 3- υπέρ άλλου τραπεζίτη που δεν εκλέχθηκε τελικώς
Μία - 1- ψήφος υπέρ του Χρήστου Μεγάλου
Δύο - 2 - λευκά
Με βάση αυτήν την πρόταση θα εκλέγετο ο άλλος τραπεζίτης και όχι ο Χρήστος Μεγάλου.
Όμως η πλευρά του Paulson, υπό τον Blades, έμμεσα τόνισε ότι ο Χρήστος Μεγάλου έχει την έγκριση του SSM, του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού των τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι ο Blades πριν λίγες ημέρες είχε βρεθεί στη Φρανκφούρτη, στα κεντρικά του SSM, παρουσιάζοντας τις δύο προτάσεις που υπήρχαν για τη θέση του CEO της Πειραιώς.
Ο Χρήστος Μεγάλου, είναι αληθές, ότι χαίρει της εκτίμησης του SSM, λόγω της παρελθούσας επιτυχημένης πορείας του στη Eurobank με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Για τον άλλον κορυφαίο έλληνα τραπεζίτη, που φερόταν μέχρι πρότινος επικρατέστερος, προφανώς και υπήρξαν κινήσεις που σαμπόταραν την υποψηφιότητα του.
Μετά την αναφορά της πλευράς του Paulson στο nomination committee ότι μεταξύ των δύο υποψηφίων για τη θέση του CEO της Τρ. Πειραιώς ο SSM θα ενέκρινε τον Χρ. Μεγάλου, το αρχικό 3-1 κατά του Μεγάλου έγινε 6-0 υπέρ του.
Έτσι λοιπόν το nomination committee πήγε με πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς προτείνοντας τον Χρήστο Μεγάλου ως διευθύνοντα σύμβουλο.
Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς είχε αποφασίσει εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε απόφαση λάβει για τον CEO θα είναι ομόφωνη.
Έτσι παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στο διοικητικό συμβούλιο στο τέλος επικράτησε ο αρχικός σχεδιασμός να υπάρξει ομόφωνη απόφαση, κι έτσι εξελέγη διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζας Πειραιώς ο Χρήστος Μεγάλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης