Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Κοινή η βούληση για στρατηγική σχέση Ελλάδας - Αρμενίας

Κοτζιάς: Κοινή η βούληση για στρατηγική σχέση Ελλάδας - Αρμενίας
Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αρμενία
Την κοινή τους βούληση για αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας - Αρμενίας σε στρατηγική εξέφρασαν σήμερα (9/3/2017) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αρμένιος πρωθυπουργός Karen Karapetyan κατά τη συνάντηση που είχαν στο πρωθυπουργικό μέγαρο στην Αρμενία.
Ο κ. Κοτζιάς εξήρε τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για αναβάθμιση της συνεργασίας αυτής, τονίζοντας ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τρεις ασυμμετρίες: η διάσταση συναισθημάτων που υπάρχουν μεταξύ των δύο λαών και του επιπέδου των διμερών σχέσεων, η διάσταση μεταξύ των πολύ ανεπτυγμένων πολιτικών σχέσεων και του επιπέδου των οικονομικών σχέσεων, καθώς και η διάσταση μεταξύ της βούλησης για προώθηση της συνεργασίας και της εφαρμογής των συμφωνηθέντων.
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία κοινή επιτροπή υπό την εποπτεία των υπουργείων Εξωτερικών προκειμένου να αξιολογηθεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Ακολούθως, να αποφασιστεί ποια κείμενα χρήζουν επικαιροποίησης ή αντικατάστασης από νεότερα, και πού υπάρχει περιθώριο για νέου είδους συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών ώστε το συμβατικό πλαίσιο να αντανακλά τόσο την άριστη συνεργασία των δύο πλευρών όσο και τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας αυτής στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης