Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Nomura: Οι πολιτικές εξελίξεις θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αγορών το 2012

tags :
Nomura: Οι πολιτικές εξελίξεις θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αγορών το 2012
Οι πολιτικές εξελίξεις θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αγορών το 2012 εκτιμά ο κορυφαίος πολιτικός αναλυτής της Nomura, Αλασταίρ Νιούτον.
Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή κρίση τονίζει ότι το «τύπωμα χρήματος» από τη ΕΚΤ δεν είναι silver bullet όπως πολλοί νομίζουν, ενώ τονίζει ότι η σταθερότητα στην Ευρωζώνης πήρε μια απότομη στροφή προς το χειρότερο στις 14 και 15 Νοεμβρίου.
Για αυτή τη στροφή, βοήθησε τα μέγιστα και η δήλωση του επικεφαλή του EFSF, Klaus Regling, ότι «η μόχλευση του EFSF αποδεικνύεται δύσκολη», γεγονός που, όπως τονίζει ο Αλασταίρ Νιούτον, είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ανησυχίας στην αγορά για την αποτελεσματικότητα του πακέτου διάσωσης της 26ης Οκτωβρίου.
Ο κ. Νιούτον εκτιμά ότι δεν αποκλείεται να ξαναμπεί στο τραπέζι το θέμα της μετατροπής του EFSF σε τράπεζα (σχέδιο που υποστηρίζεται και από τη Γαλλία), γεγονός που θα του να δανείζεται από την ΕΚΤ.
Τέλος, θεωρεί ότι είναι μακροπρόθεσμες οι προοπτικές για τροποποιήσεις στις Συνθήκες για τη δημοσιονομική ένωση, όσο και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ευρωομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης