Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO της JPMorgan: Η ατζέντα Trump θα «απογειώσει» τις ΗΠΑ – Αισιοδοξία και για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

CEO της JPMorgan: Η ατζέντα Trump θα «απογειώσει» τις ΗΠΑ – Αισιοδοξία και για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει δεσμευθεί για μείωση των φορολογικών συντελεστών, επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων σε υποδομές και χαλάρωση του τρέχοντος ρυθμιστικού πλαισίου
Το εγκώμιο του Donald Trump έπλεξε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, αποτιμώντας ως πολύ θετικές για την αμερικανική οικονομία και τις εγχώριες αγορές τις επικείμενες οικονομικές πολιτικές από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου.
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει δεσμευθεί για μείωση των φορολογικών συντελεστών, επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων σε υποδομές και χαλάρωση του τρέχοντος ρυθμιστικού πλαισίου.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο κ. Jamie Dimon τόνισε ότι οι πολιτικές Trump έχουν ήδη εκτοξεύσει την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι σίγουρα κάποιες από αυτές θα υλοποιηθούν.
«(Ο Trump) Έχει ξυπνήσει τα "άγρια ζώα" (στις αγορές).
Αν τελικά τις πραγματοποιήσει (τις υποσχέσεις του), αυτό θα είναι καλό για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τους ίδιους τους Αμερικανούς.
Κοιτάξτε την πολιτική, ξεχάστε τα tweets, κοιτάξτε τους επαγγελματίες (συνεργάτες του Trump).
Είναι σοβαροί άνθρωποι, με βαθιά γνώση, μεγάλη εμπειρία και αποστολή είναι την εφαρμογή της αναπτυξιακής ατζέντας», δήλωσε ο κορυφαίος τραπεζίτης, υπογραμμίζοντας πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για επικείμενη διόρθωση στη Wall Street.
Ο κ. Dimon εξέφρασε την αισιοδοξία του και σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρηματολογώντας:
«Η ευρωπαϊκή οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει αν ο τραπεζικός κλάδος δεν είναι υγιής»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης