Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross: Σε 3 μήνες ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις αναθεώρησης της NAFTA μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό

Ross: Σε 3 μήνες ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις αναθεώρησης της NAFTA μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό
Πρακτικά, οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της NAFTA υπολογίζεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου του 2017
Σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες των ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό για την αναθεώρηση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου βορείου Αμερικής, NAFTA, όπως προανήγγειλε ο νέος Αμερικάνος υπουργός Εμπορίου, δισεκατομμυριούχος μεγαλο-επενδυτής Wilbur Ross.
Ως γνωστόν, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη NAFTA και σε άλλες εμπορικές συμφωνίες της χώρας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας - ισχυριζόμενος ότι πλήττουν τον Αμερικάνο εργαζόμενο - υποσχόμενος να τις αναθεωρήσει σε περίπτωση που εκλεγόταν, προστατεύοντας καλύτερα τα εμπορικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Όπως γνωστοποίησε ο Ross, στις επόμενες δύο εβδομάδες σχεδιάζει να ενημερώσει εγγράφως το Κογκρέσο, ότι η κυβέρνηση Trump έχει την πρόθεση να εκκινήσει διαπραγματεύσεις περί της NAFTA σε 90 ημέρες.
Πρακτικά, οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της NAFTA υπολογίζεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου του 2017.
Ο Ross δήλωσε, ότι ήδη συνεργάζεται με δύο επιτροπές του Κογκρέσου (Senate Finance Committee [Γερουσία] και House of Representatives Ways and Means Committee [Βουλή των Αντιπροσώπων]), προς ενημέρωσή τους για τις προθέσεις της κυβέρνησης Trump αναφορικά με την αναθεώρηση της NAFTA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης