Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κουίκ: Όποιος θέλει σεβασμό των διεθνών συνθηκών πρέπει να τις σέβεται ο ίδιος - Εκλογές το 2019

Κουίκ: Όποιος θέλει σεβασμό των διεθνών συνθηκών πρέπει να τις σέβεται ο ίδιος - Εκλογές το 2019
«Eκλογές θα γίνουν το 2019», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ
«Οι Τούρκοι επιζητούν στο να τσιμπήσουμε εμείς στο Αιγαίο και να μπούμε σε κάποιο θερμό επεισόδιο», εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού των διεθνών συνθηκών, λέγοντας πως «όποιος θέλει σεβασμό των διεθνών συνθηκών πρέπει να τις σέβεται ο ίδιος».
Ο κ. Κουίκ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σήμερα, μιλώντας για την προκλητική στάση της Άγκυρας απέναντι στη χώρα μας, έκλανε λόγο για εκνευρισμό από την πλευρά της Τουρκίας λόγω της προεκλογικής εκστρατείας του Erdogan ν ενόψει του δημοψηφίσματος τον Απρίλιο και για σόου των Τούρκων στο Αιγαίο.
Τόνισε δε, πως «τον εσωτερικό εκνευρισμό της η κυβέρνηση της Άγκυρας δεν θα τον μεταγγίσει στην Ελλάδα».
Ο ίδιος χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία και τη χημεία ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας πως «υπάρχει μια πλήρης ταύτιση απόψεων και θέσεων μεταξύ του τριγώνου πρωθυπουργού, υπουργού Εθνικής Άμυνας και υπουργού Εξωτερικών.
Και μην προσπαθεί να νομίζει κανείς ότι αυτό το τρίγωνο μπορεί να έχει αλλοιωμένες γραμμές».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τις πρόσφατες προκλητικές επιθέσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος «δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να διαφυλάττει το σύνταγμα και να υπενθυμίζει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και τη Συνθήκη της Λοζάνης».
Ο κ. Κουίκ υπογράμμισε πως «χρειάζεται προσοχή τι μεταδίδουμε όταν έχει προέλευση την Άγκυρα», αναφέροντας για τα ελληνικά ΜΜΕ ότι δεν πρέπει «να τσιμπάνε», αλλά να είναι προσεκτικά σε ό,τι αναμεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ακόμη, κάλεσε την αντιπολίτευση στο εσωτερικό της χώρας να συστρατευθεί με την κυβέρνηση «στο πόσο ψύχραιμα χειρίζεται την υπόθεση του Αιγαίου».
Αναφορικά με την απειλή της Τουρκίας προς την ΕΕ να ακυρώσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό αν δεν απελευθερωθεί το καθεστώς της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν σε κράτη-μέλη της Ένωσης, ο κ. Κουίκ αφού σημείωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει η Τουρκία, αλλά από το φθινόπωρο», πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης.
Όπως είπε, «θα πρέπει η Ευρώπη επ' αυτού να είναι πολύ συγκεκριμένη στην απάντηση της απέναντι στην Άγκυρα», ενώ «μέχρι στιγμής αυτός που μιλάει ιδιαίτερα είναι ο γερμανικός παράγοντας, η κ. Merkel, δεν ακούω άλλους εταίρους να μιλούνε με τέτοια ένταση και έμφαση εναντίον των προκλήσεων του κ. Erdogan».
Για την αξιολόγηση, ανέφερε πως «θα έχουμε μια καλή σηματοδότηση στο Eurogroup στις 20 Μαρτίου για να μπορέσουμε να κλείσουμε αναστάσιμα την αξιολόγηση και με πολιτικές παρεμβάσεις τον Απρίλιο».
Ο ίδιος  απηύθυνε έκκληση σε υπουργούς που δεν μετέχουν των διαπραγματεύσεων και δεν έχουν άμεση και ξεκάθαρη γνώση των λεπτομερειών, «να μην εκφράζονται στις συνεντεύξεις, γιατί δημιουργούν σκιές και παραμέτρους που δεν βοηθούν».
Για το αίτημα της κυβέρνησης για προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά, σημείωσε πως «ο  Π. Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι οπουδήποτε υπάρχει σκιά, υποψία ότι μπορεί να μπήκε το δάκτυλο μέσα στο μέλι και να κλάπηκε από την τσέπη του φορολογούμενου έστω και ένα ευρώ, θα παραπέμπεται η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Έχει στείλει 19 φακέλους.
Ανάμεσα σε αυτούς και του κ. Παπαντωνίου.
Φαντάζομαι ότι θα έρθουν και άλλα πράγματα.
Προαναγγέλλω και άλλα».
Ακόμη, έκανε αναφορά στις 43 υποθέσεις κακοδιαχείρισης από ΜΚΟ που έχει στείλει στον εισαγγελέα ο Ν. Κοτζιάς, αλλά και σε θέματα απόδημου ελληνισμού, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ομογένεια είναι στο πλευρό μας, αλλά δεν πρέπει να καπελώνεται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, «πρέπει να σταματήσει η ιστορία η Ελλάδα να ποδηγετεί την ομογένεια μέσα από κόμματα και κυβερνήσεις.
Το δικό μου το δόγμα είναι ότι δεν μπορούμε να καπελώνουμε τους ομογενείς.
Δεν μπορούμε εμείς να λέμε στους ομογενείς τι θα κάνετε, αλλά θα πρέπει να ρωτάμε τι θέλετε να κάνετε εσείς για την πατρίδα.
Να τους αξιοποιήσουμε ως δεξαμενή σκέψης».,
Υπογράμμισε δε, πως διά νόμου πρέπει να επιβάλλουμε ότι η Ελλάδα δεν θα επεμβαίνει στις δράσεις τους και έκανε ειδική μνεία στο πώς πρέπει να συγκροτηθεί το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.
Τέλος,  τόνισε ότι «εκλογές θα γίνουν το 2019» και «όσοι ονειρεύονται εκλογές γιατί νομίζουν ότι ερχόμενοι θα κουκουλώσουν ξανά αυτά που κουκούλωναν τόσο χρόνια, εκλογές δεν θα δούνε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης