Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Το 2017 θα απορροφηθούν 10 δισ από ευρωπαϊκά κονδύλια - Τα 7 δισ θα πάνε στην αγορά

Χαρίτσης: Το 2017 θα απορροφηθούν 10 δισ από ευρωπαϊκά κονδύλια - Τα 7 δισ θα πάνε στην αγορά
Εχει ήδη ενεργοποιηθεί πάνω από το 56,5% των Ευρωπαικών προγραμμάτων, περισσότερα από κάθε άλλη φορά 
«Το 2017 είναι η πιο σημαντική χρονιά για την απορρόφηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, καθώς έχει ήδη ενεργοποιηθεί πάνω από το 56,5% των προγραμμάτων από τα οποία έχουμε λάβει άνω των 10 δισ. ευρώ» υποστηρίζει ο o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
Απορρίπτει μάλιστα τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για χαμηλή απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων λέγοντας ότι "είναι μεγάλη πρόκληση μια τέτοια κατηγορία, όταν πετύχαμε 8 φορές μεγαλύτερη από τις δικές τους κυβερνήσεις».
Σε συνέντευξη του στην ΚόντραNews υποστηρίζει πως " μέσα στο 2017 θα διοχετευθούν πάνω από 7 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας».
Επιπλέον, τονίζει ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι απλά η συγκυριακή μείωση της ανεργίας αλλά η δημιουργία ποιοτικών και διατηρήσιμων θέσεων εργασίας.
Αναφορικά τέλος με την αξιολόγηση, σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ ρευστή οπότε κάθε εκτίμηση θα ήταν παρακινδυνευμένη», για να συμπληρώσει πως «πρόθεση μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε εντατικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης