Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Το ζήτημα δεν είναι πότε θα αυξήσει τα επιτόκια η Fed, αλλά η ΕΚΤ…

Phoenix Capital: Το ζήτημα δεν είναι πότε θα αυξήσει τα επιτόκια η Fed, αλλά η ΕΚΤ…
Η Ε.Κ.Τ. έχει μειώσει τέσσερις φορές σε αρνητικά τα επιτόκια και «τρέχει» αυτήν την περίοδο ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 60 δισ. ευρώ μηνιαίως
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη συνάντηση των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) το διήμερο 14-15 Μαρτίου 2017, με τη συντριπτική πλειοψηφία εξ' αυτών να προεξοφλεί μία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις, στο εύρος 0,75% - 1%.
Ωστόσο, είναι τουλάχιστον βαρετό να αναμένεις κάτι που είναι σίγουρο, σχολιάζει η πάντα «bear» Phoenix Capital, τονίζοντας ότι το μεγάλο ζήτημα είναι άλλο:
Πότε θα αυξήσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.);
Όπως έγινε γνωστό χθες, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας εξετάζουν μία αύξηση των επιτοκίων το επόμενο διάστημα..
Η είδηση είναι σημαντική αν λάβουμε υπόψη ότι πρόκειται για την Ε.Κ.Τ., την τράπεζα που έχει μειώσει τέσσερις φορές σε αρνητικά τα επιτόκια και «τρέχει» αυτήν την περίοδο ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 60 δισ. ευρώ μηνιαίως.
«Λίγοι στην αγορά έχουν καταλάβει τα γίνεται με την Ε.Κ.Τ.
(Η αύξηση των επιτοκίων) Θα πυροδοτήσει ένα ράλι στο ευρώ, παράλληλα με την κατάρρευση του αμερικανικού δολαρίου.
Το ευρώ αποτελεί το 56% του καλαθιού των νομισμάτων έναντι στα οποία διαπραγματεύεται το δολάριο.
Ως αποτέλεσμα, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ε.Κ.Τ. θα βλάψει καίρια το δολάριο», εκτιμά η Phoenix Capital, παραθέτοντας το διάγραμμα που δείχνει ότι τι ευρώ έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του:



Η αγορά δεν είναι έτοιμη για μία αναπάντεχη αύξηση των επιτοκίων από την Ε.Κ.Τ., προειδοποιεί η Phoenix, καθώς τα περισσότερα «στοιχήματα» των επενδυτών αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης