Διεθνή

FT: Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για το Brexit

FT: Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για το Brexit
Υπενθυμίζεται ότι με την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit
Στην τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου τοποθετείται η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές από το περιβάλλον της βρετανικής κυβέρνησης.
Παρά την έντονη φημολογία ότι η Theresa May θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 αύριο, Τρίτη 14 Μαρτίου, - φημολογία που ενισχύθηκε από δημοσίευμα της Evenig Standard -, πηγές απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα το Άρθρο 50 δε θα ενεργοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι με την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε θέσει ως προθεσμία για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 την 31η Μαρτίου.
Οι Βρετανοί αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές πως η διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. θα ξεκινήσει μετά την 25η Μαρτίου 2017, 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.
Σημειώνεται. τέλος, ότι οι πηγές των FT απέρριψαν την πληροφορία που ήθελε τη May να αλλάζει την ημερομηνία ενεργοποίησης του Άρθρου 50, μετά την παρέμβαση της Sturgeon, πρωθυπουργού της Σκωτίας, που ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης