Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Λευκό Οίκο σήμερα ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, R. McMaster

Στον Λευκό Οίκο σήμερα ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, R. McMaster
Στο επίκεντρο οι ελληνικές θέσεις για θέματα ασφαλείας στη Μεσόγειο, Βαλκάνια, μεταναστευτικό και Κυπριακό
Στο Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας H. R. McMaster θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν θέματα ασφάλειας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, το προσφυγικό και οι μεταναστευτικές ροές, το Κυπριακό με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να παρουσιάζει τις ελληνικές θέσεις.
Σημειώνεται πως χθες ο κ.Κοτζιάς είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του Rex Tillerson, στον οποίο και παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με τα θέματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τις τριμερείς συνεργασίες που έχει συγκροτήσει η Ελλάδα και η Κύπρος με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο και τους Παλαιστίνιους.
Ο κ.Κοτζιάς υποστήριξε ότι εξέθεσε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ την άποψή του περί «νευρικής» Τουρκίας αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κοτζιάς έθεσε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ την ατζέντα της Ελλάδας στην περιοχή και τον ρόλο της χώρας μας ως πόλου σταθερότητας σε ένα τρίγωνο αστάθειας που εκτείνεται από τη Λιβύη έως την Ουκρανία και τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης