Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Χαλάρωση των κανόνων για την οικονομία καυσίμου στα αυτοκίνητα ετοιμάζει ο Trump

Bloomberg: Χαλάρωση των κανόνων για την οικονομία καυσίμου στα αυτοκίνητα ετοιμάζει ο Trump
Ο κ. Trump θα ανακοινώσει τα σχέδιά του αύριο 15 Μαρτίου 2017, οπότε και θα συναντηθεί με εργαζομένους και στελέχη των κολοσσών του κλάδου στο Μίσιγκαν
Αν και τις «κυνήγησε» ανελέητα κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Λευκό Οίκο για τις επενδύσεις στο Μεξικό, φαίνεται πως ο Donald Trump τελικά θα κάνει ένα «δωράκι» στις αυτοκινητοβιομηχανίες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση για χαλάρωση των κανόνων σχετικά με την οικονομία καυσίμου που είχε επιβάλει η κυβέρνηση του Barack Obama, «γλιτώνοντας», σύμφωνα με τους υπολογισμούς της EPA, τις αυτοκινητοβιομηχανίες από συνολικά επιπλέον έξοδα ύψους 33 δισ. δολαρίων έως το 2025.
Ωστόσο, τα οφέλη από τη συμμόρφωση στους κανόνες μέχρι το ίδιο διάστημα θα ανέρχονταν στα 98 δισ. δολάρια.
Ο κ. Trump θα ανακοινώσει τα σχέδιά του αύριο 15 Μαρτίου 2017, οπότε και θα συναντηθεί με εργαζομένους και στελέχη των κολοσσών του κλάδου στο Μίσιγκαν.
Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) προσπάθησε να παγιώσει τους εν λόγω κανονισμούς λίγο πριν τη λήξη της δεύτερης θητείας του Δημοκρατικού Προέδρου, ωστόσο ο νέος επικεφαλής της Scott Pruitt, ο οποίος τοποθετήθηκε στο αξίωμα από τον κ. Trump, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν λαμβάνει και πολύ στα σοβαρά τα περί μόλυνσης του περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης