Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Η ΕΕ δυσκολεύεται να βρει μια κοινή θέση στο μεταναστευτικό ζήτημα

Gentiloni: Η ΕΕ δυσκολεύεται να βρει μια κοινή θέση στο μεταναστευτικό ζήτημα
«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να υπενθυμίσουν τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν κατά τα εξήντα αυτά χρόνια: την ειρήνη, την ελευθερία, την κοινωνική πρόνοια»…
Στην παραδοχή ότι η χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυσκολεύονται να βρουν μία κοινή θέση στο μεταναστευτικό ζήτημα προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Paolo Gentiloni.
«Αν οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων αφεθούν μόνες, θα χαθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προειδοποίησε ο διάδοχος του Matteo Renzi, ενώ αναφορικά με το θέμα μίας Ε.Ε. δύο ταχυτήτων ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, μια της Ανατολής και μια της Δύσης».
Επίσης, κατά την σημερινή (15/3) του παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διαμήνυσε πως το μπλοκ πρέπει να ξαναρχίσει σήμερα την πορεία του, διότι μια Ευρώπη ακίνητη, πρόκειται να κάνει βήματα πίσω.
Ο κ. Gentiloni προσωποποίησε πως δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τεράστια θεσμικά άλματα εντός Ε.Ε., συμπληρώνοντας:
«Πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός 1989 προς την αντίθετη κατεύθυνση, στο οποίο η Ευρώπη να ξεχωρίσει λόγω της οικοδόμησης νέων τειχών.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να υπενθυμίσουν στους πολίτες τους, τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν κατά τα εξήντα αυτά χρόνια: την ειρήνη, την ελευθερία, όπως και τα επίπεδα κοινωνικής πρόνοιας»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης