Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εννέα οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Εννέα οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία
Ο κ. Μάνης διαβεβαίωσε πως η διαδικασία του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού προχωρά κανονικά και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη
Στους εννέα (9) ανέρχονται οι υποψήφιοι αγοραστές για τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Σερβία, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας, Παντελής Μάνης, εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανοίξει το data room και να υπογραφούν οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας με τους υποψηφίους.
Ο κ. Μάνης διαβεβαίωσε πως η διαδικασία του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού προχωρά κανονικά και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σημειώνοντας ότι «όλοι δουλεύουμε εντατικά, ώστε η εταιρεία να παραμείνει ζωντανή, να τεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και να λειτουργεί πλέον με σωστούς εταιρικούς κανόνες και με όρους του μέλλοντος».
Σημειώνεται ότι ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση των δύο μονάδων της ΕΒΖ στη Σερβία, έχουν τεθεί τα 25 εκατ. ευρώ.
Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε στο τέλος του Ιανουαρίου 2017 και αφορά στην πώληση του συνόλου των 776.564 μετοχών της θυγατρικής Fabrika Secera Sajkaska Zabali (92,665% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) και του συνόλου των 550.729 μετοχών της θυγατρικής Crvenka Fabrika Secera (87,539% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) που κατέχει η ΕΒΖ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης