Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hahn (επιτροπος Διεύρυνσης): Τα Βαλκάνια να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά, να προσεγγίσουν την Ε.Ε.

Hahn (επιτροπος Διεύρυνσης): Τα Βαλκάνια να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά, να προσεγγίσουν την Ε.Ε.
Την περασμένη εβδομάδα, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., ο Hahn συνάντησε στο Σεράγεβο τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας, της Βοσνίας, της FYRoM, του Μαυροβουνίου, του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας
Να σταματήσουν να «παίζουν με τη φωτιά» και να βάλουν στην άκρη τις πολιτικές διαφορές τους για να εκμεταλλευτούν τις νέες ανησυχίες της Ε.Ε. για τα Βαλκάνια, οι οποίες δημιουργούν εύφορο έδαφος για διεκδικήσεις, κάλεσε σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης, Αυστριακός Johannes Hahn.
Αν και η προοπτική ένταξης στην Ε.Ε. των βαλκανικών χωρών που βρίσκονται εκτός αυτής αποτέλεσε για χρόνια το βασικό κίνητρο εφαρμογής μεταρρυθμίσεων σε αυτές, η υφιστάμενη ιστορική συγκυρία στην Ε.Ε. δεν ευνοεί ιδιαίτερα την υποδοχή νέων χωρών-μελών, τόσο λόγω της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης σε πολλές χώρες της, του Brexit, αλλά και της ανόδου του λαϊκισμού, της ακροδεξιάς και του ευρω-σκεπτικισμού.
Την περασμένη εβδομάδα, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., ο Hahn συνάντησε στο Σεράγεβο τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας, της Βοσνίας, της FYRoM, του Μαυροβουνίου, του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας σε μια σύνοδο περιφερειακής συνεργασίας και έργων υποδομής, όπου τους ζήτησε να επιδιώξουν τη συνεργασία μεταξύ τους, αντί να καλλιεργούν το διχασμό και τις αντιπαλότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης