Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ισχυρή θεσμική παρέμβαση της Ένωσης Τραπεζών σε SSM και ΕΚΤ - Στο επίκεντρο NPLs και εταιρική διακυβέρνηση

Ισχυρή θεσμική παρέμβαση της Ένωσης Τραπεζών σε SSM και ΕΚΤ - Στο επίκεντρο NPLs και εταιρική διακυβέρνηση
Η ΕΕΤ αναβαθμίζεται στα μάτια του SSM ως ένας θεσμικός φορέας επίλυσης των τραπεζικών ζητημάτων
Ισχυρή θεσμική παρέμβαση πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), η οποία σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, βρέθηκε στη Φρανκφούρτη στην έδρα του SSM, του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού των τραπεζών.
Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων τραπεζιτών, υπό τους Νίκο Καραμούζη (Eurobank), Γιώργο Χαντζηνικολάου (Πειραιώς), Χ. Απαλαγάκη (γενική γραμματέας της ΕΕΤ), Θ. Καλαντώνης (Eurobank), Αρτ. Θεοδωρίδη (Alpha Bank), Αλ. Μπένο (Εθνική) και Σπύρο Παπασπύρου (Πειραιώς) είχαν πολύ σημαντικές επαφές με τους R. Quintana και Rolf Klug, υψηλόβαθμα στελέχη του SSM, οι οποίοι έδωσαν τα εύσημα για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο ελληνικό banking.
Τα βασικά στελέχη του SSM ανέφεραν ότι οι ελληνικές τράπεζες ικανοποίησαν πλήρως την απαίτηση για τις διοικητικές αλλαγές και την εταιρική διακυβέρνηση και πλέον στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα προβληματικά δάνεια (NPLs).
Οι Έλληνες τραπεζίτες συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, και με τον Constancio (ΕΚΤ).
Παρουσιάστηκαν αναλυτικά το νομοθετικό έργο που έχει πραγματοποιήσει η ΕΕΤ, αλλά και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, ώστε να προχωρήσουν κομβικής σημασίας θέματα για την εξυγίανση του κλάδου.
Συγκεκριμένα, η ΕΕΤ προτείνει η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, για να προχωρήσει άμεσα, αν είναι δυνατόν να καλυφθεί ακόμα και με έξοδα των τραπεζών.
Πολύ ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι ο SSM διάκειται θετικά στο ζήτημα της ασυλίας των Ελλήνων τραπεζιτών, ώστε προχωρήσει η διαδικασία αναδιάρθρωσης των προβληματικών δανείων.
Το συμπέρασμα από τις συναντήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών με τον SSM είναι ότι πλέον ο εποπτικός μηχανισμός αντιμετωπίζει πολύ πιο θετικά τις ελληνικές τράπεζες και όχι με την αυστηρότητα και την προκατάληψη του παρελθόντος, ενώ φαίνεται επίσης ότι η ΕΕΤ αναβαθμίζεται στα μάτια του SSM ως ένας θεσμικός φορέας επίλυσης των τραπεζικών ζητημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης