Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ περικοπών σε θέσεις εργασίας και μισθούς προωθεί η αεροπορική Alitalia

Μπαράζ περικοπών σε θέσεις εργασίας και μισθούς προωθεί η αεροπορική Alitalia
Το νέο σχέδιο της ιταλικής εταιρείας προβλέπει μείωση του προσωπικού κατά 20% και περικοπές σε μισθούς ύψους σχεδόν 30%
Μαζικές απολύσεις αλλά και μισθολογικές περικοπές ετοιμάζει η Alitalia, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος της και να καταφέρει να επιβιώσει στην πολύ ανταγωνιστική αγορά του κλάδου.
Το νέο σχέδιο της ιταλικής εταιρείας προβλέπει μείωση του προσωπικού κατά 20% και περικοπές σε μισθούς ύψους σχεδόν 30%, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα 17 Μαρτίου 2017 στο Γαλλικό Πρακτορείο μια συνδικαλιστική πηγή.
Η ίδια πηγή γνωστοποίησε και απεργιακές κινητοποιήσεις – απάντηση για την 5η Απριλίου 2017.
Η Alitalia έχει πληγεί από τον ανταγωνισμό των εταιρειών low cost, όπως η Ryanair, τον επιπλέον ανταγωνισμό από σιδηροδρομικές γραμμές υψηλών ταχυτήτων, αλλά τα προβλήματα που της προκαλεί η μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω του φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων, με αποτέλεσμα να καταγράφει οικονομικές ζημίες τα τελευταία χρόνια.
Πριν δύο ημέρες μάλιστα ανακοίνωσε ένα νέο στρατηγικό πλάνο το οποίο προβλέπει μείωση του κόστους κατά 1 δισ. ευρώ και αύξηση κατά 30% του κύκλου εργασιών έως το 2019, μέσω πιο ανταγωνιστικών προσφορών στα δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.
Σήμερα η διοίκηση παρουσίασε τις λεπτομέρειες στις συνδικαλιστικές ενώσεις: Κατάργηση 2.037 θέσεων εργασίας από το προσωπικό εδάφους και η αποχώρηση 400 στελεχών του προσωπικού καμπίνας μετά την προκαθορισμένη λήξη της σύμβασής τους.
Επιπλέον η εταιρεία ζήτησε μείωση των μισθολογικών απολαβών κατά 28% για τους κυβερνήτες στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων, 22% στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων και 32% για τις αεροσυνοδούς.
Ένα άλλο εμπόδιο το οποίο καλείται να ξεπεράσει η Alitalia είναι και αυτό της νόμιμης παράκαμψης - μέσω κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων - του ανωτάτου ορίου ιδιοκτησίας της εταιρείας από την Etihad Airways του Αμπού Ντάμπι, που αποτελεί βασικό της μέτοχο με ποσοστό συμμετοχής 49% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης