Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Στο Eurogroup στις 20/3 θα δοθεί θετικό σήμα - Επιθυμία όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση

Γεροβασίλη: Στο Eurogroup στις 20/3 θα δοθεί θετικό σήμα - Επιθυμία όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση
Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, δηλώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη
«Η επιθυμία όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση.
Εκτιμούμε ότι στο αυριανό Eurogroup θα δοθεί θετικό σήμα, ώστε με τις απαραίτητες συγκλίσεις στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ –ΜΠΕ.
Σημειώνει δε, πως «οι διαπραγματεύσεις, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, προχωρούν, σημειώνεται μεγάλη πρόοδος στα περισσότερα ζητήματα, oι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζονται και αύριο που διεξάγεται η συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, με προετοιμασμένες όλες τις πλευρές και με την πεποίθηση ότι όλα θα κλείσουν θετικά».
Όπως αναφέρει, «η κύρια απόκλιση εντοπίζεται σε ζητήματα που αφορούν στις εμμονές του ΔΝΤ και, κυρίως, στα ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου», ενώ «αν όλες οι πλευρές εργαστούν με γνώμονα ότι η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και καταλάβουν ότι βρισκόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε και η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο θα ολοκληρωθεί και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση θα είναι το επόμενο βήμα».
«Δεν αγνοούμε ότι υφίστανται αντιθέσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Είναι, εξάλλου, αυτές οι αντιθέσεις απ' τις οποίες προκύπτουν οι όποιες καθυστερήσεις, χωρίς ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.
Ξεκαθαρίζει ότι «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς για τα εργασιακά, γιατί διαπραγματευόμαστε από θέσεις αρχών»
Ακόμη, εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ, λέγοντας πως «μια σοβαρή αντιπολίτευση θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, στηρίζοντας τον αγώνα της κυβέρνησης απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις.
Αυτή θα ήταν μια χρήσιμη αντιπολίτευση για τη χώρα.
Αντ' αυτού, η ΝΔ παραμένει καθηλωμένη στο στρατηγικό αδιέξοδο που την έφερε ο κ. Μητσοτάκης με το να ζητά διαρκώς εκλογές, κάνοντας σημαία τις αποτυχημένες πολιτικές Σαμαρά.
Με ορατή πλέον την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η ΝΔ φάσκει και αντιφάσκει»,
Κατά την ίδια, «αυτή δεν είναι σοβαρή εικόνα κόμματος που υποτίθεται ότι είναι "έτοιμο" να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Είναι η εικόνα κόμματος που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, ζητώντας ρεβάνς για τις απανωτές πολιτικές και ιδεολογικές του ήττες.
Είναι εικόνα πολιτικών παραγόντων που δεν αντέχουν πια να είναι εκτός εξουσίας.
Οι ηθικές και πολιτικές προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ληγμένες επιταγές χωρίς αντίκρισμα».
Κάνοντας αναφορά σε θέματα του Υπουργείου της, για το θέμα των συμβασιούχων  σημειώνει πως δεν είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα και έχει ξεκινήσει η χαρτογράφηση όλου αυτού του περίπλοκου τοπίου για να καταγράψουμε ποιος και πού εργάζεται, προαναγγέλλει ότι αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία κρίσεων για τις οριζόντιες θέσεις των Γενικών Διευθυντών, διοικητικού-οικονομικού.
Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αφού δηλώνει πως βασική προϋπόθεση είναι να εφαρμοστεί και το νέο σύστημα αξιολόγησης, τονίζει ότι κατανοεί την καχυποψία των εργαζομένων , αφού «βίωσαν τον αυταρχισμό της προηγούμενης κυβέρνησης που εφάρμοσε ένα τιμωρητικού χαρακτήρα σύστημα, το οποίο είχε στηθεί επάνω στη λογική των απολύσεων», ενώ καλεί τους ενδιαφερόμενους σε διάλογο ώστε να διορθωθούν οι όποιες παραλείψεις διαπιστωθούν.
Για το νέο σύστημα κινητικότητας σημειώνει ότι αποτελεί μια τεράστια δομική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης