Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Ipsos: Αρνητικά αποτιμά την εισροή παράτυπων μεταναστών το ήμισυ σχεδόν των Καναδών

Έρευνα Ipsos: Αρνητικά αποτιμά την εισροή παράτυπων μεταναστών το ήμισυ σχεδόν των Καναδών
Το 46% διαφωνεί με τον τρόπο που η κυβέρνηση του Justin Trudeau διαχειρίζεται το μεταναστευτικό
Αρνητικά αποτιμά το φαινόμενο της (παράνομης και μη) μετανάστευσης στον Καναδά περίπου το ήμισυ των πολιτών του, σύμφωνα με όσα διαπιστώνονται από τη δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η οποία και δημοσιεύθηκε σήμερα 20 Μαρτίου 2017.
Ειδικότερα, το 46% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η εισροή μεταναστών στον Καναδά δεν θα έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια της χώρας, ωστόσο το 41% τονίζει ότι η χώρα θα καταστεί λιγότερο ασφαλής.
Ένα επίσης 46% διαφωνεί με τον τρόπο που η κυβέρνηση του Justin Trudeau διαχειρίζεται το μεταναστευτικό, με το 37% να βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.
Το 17% δεν εκφέρει άποψη επί του θέματος.
Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2017, το 59% επιδοκίμαζε την στάση της καναδικής κυβέρνησης, με το υπόλοιπο 41% να την απορρίπτει ως λανθασμένη.
Στο ερώτημα για τις πρόσφατες διελεύσεις μεταναστών από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, το 46% εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα τους θα πρέπει «να στείλει τους μετανάστες αυτούς πίσω» στα αμερικανικά εδάφη, με το 36% ωστόσο να δηλώνει πως ο Καναδάς θα πρέπει να «αποδεχθεί αυτούς τους μετανάστες» και να τους επιτρέψει να ζητήσουν άσυλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters τα ευρήματα της έρευνας, όπως και η αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης