Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, με περιουσία 426 δισ. δολάρια

Forbes: Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, με περιουσία 426 δισ. δολάρια
Η περιουσία μιας ομάδας ανθρώπων είναι ίση με το 50% του φτωχότερου πληθυσμού παγκοσμίως
Η περιουσία μερικών από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ανέρχεται στα 426 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία είναι ίση με το εισόδημα 3,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε η Oxfam στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός στην Ελβετία.
Ο πλούτος των υπερπλούσιων έχει αυξηθεί κατά 11% ετησίως από το 2009. Φέτος αποτυπώνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ το μέγεθος της ανισότητας. Η περιουσία μιας ομάδας ανθρώπων είναι ίση με το 50% του φτωχότερου πληθυσμού παγκοσμίως, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mark Goldring, γενικός διευθυντής της Oxfam GB.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, o πλουσιότερος άντρας του κόσμου είναι ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates, ο οποίος από το 2006 έχει δει την περιουσία του να εκτοξεύεται κατά 23,5 δισ. ευρώ (κατά 50%), παρά τις προσπάθειές του να δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του.
Σήμερα η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει τα 75 δισ. δολάρια.
Ακολουθεί ο Αμερικανός επενδυτής και κύριος μέτοχος της Berkshire Hathaway, Warren Buffet, με περιουσία που αγγίζει τα 60,8 δισ. δολάρια.
Ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook, είναι επίσης ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, του οποίου η περιουσία εκτινάχθηκε κατά 11,4 δισ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες.
Η περιουσία του ιδιοκτήτη της Amazon, Jeff Bezos, ανέρχεται στα 45,2 δις δολάρια. Υπάρχουν πολλοί επίσης άνθρωποι που έχουν δει την περιουσία τους να εκτοξεύεται τα τελευταία χρόνια, όπως ο Larry Ellison (43,6 δισ. δολάρια), συν-ιδρυτής της Oracle και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2013, καθώς επίσης και o Michael Bloomberg, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bloomberg LP και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης (40 δισ. δολάρια), αλλά και πολλοί άλλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης