Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hahn (Κομισιόν): Αδύνατη η κατάργηση της βίζας για Τούρκους - Ολοένα και απομακρύνεται η ένταξη στην ΕΕ

Hahn (Κομισιόν): Αδύνατη η κατάργηση της βίζας για Τούρκους - Ολοένα και απομακρύνεται η ένταξη στην ΕΕ
Ο αυστριακός αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων για μια διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα
Η κατάργηση της βίζας εντός της ζώνης Σένγκεν για τους Τούρκους πολίτες που ζητά επιμόνως η Άγκυρα στο πλαίσιο της συμφωνίας για το προσφυγικό ζήτημα, είναι αδύνατη…
Στην παραδοχή αυτή προχώρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνσης, Johannes Hahn, ο οποίος μάλιστα προειδοποίησε ευθέως την κυβέρνηση του Recep Tayyip Erdogan να αλλάξει πορεία, ειδάλλως θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο η ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.
«Όσο η Τουρκία αρνείται να εκπληρώσει βασικά κριτήρια, όπως είναι η προσαρμογή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας που χρησιμοποιείται για τις διώξεις αντιπολίτευσης και επικριτών, δεν είναι δυνατή η κατάργηση της βίζας», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο αυστριακός αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων για μια διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.
Στο ερώτημα της εφημερίδας για τι θα έπρεπε να κάνει η τουρκική κυβέρνηση για να δώσει ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ο κ. Hahn Χαν τόνισε ότι θα πρέπει κατ΄ αρχήν να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της εγχώριας Δικαιοσύνης:
«Όλοι όσοι έχουν συλληφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μια δίκαιη δικαστική διαδικασία, καθώς και τη δυνατότητα υπεράσπισης ή άσκησης έφεσης. Αυτό ισχύει αυτονόητα και για δημοσιογράφους, όπως ο Deniz Guzel.
Ζητούμενο είναι επίσης η τουρκική ηγεσία να πάρει αποστάσεις από τα σχέδια επαναφοράς της θανατικής ποινής».
Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον Δεκέμβριο του 2016, οι ηγέτες του μπλοκ είχαν εκφραστεί υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης