Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Βιωματικές ποινές» εις βάρος όσων προκαλούν σοβαρά τροχαία σχεδιάζει η κυβέρνηση

«Βιωματικές ποινές» εις βάρος όσων προκαλούν σοβαρά τροχαία σχεδιάζει η κυβέρνηση
«Με αυτόν τον τρόπο, ο παραβάτης θα συνειδητοποιεί τι προκάλεσε, θα παραδειγματίζεται»
«Βιωματικές ποινές» για όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Νίκος Μαυραγάνης, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με θέμα «Πολιτεία & Πολίτες: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων».
Οι παραπάνω ποινές θα περιλαμβάνουν κοινωφελή εργασία σε υπηρεσίες και νοσηλευτικά ιδρύματα, προκειμένου ο παραβάτης να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το κακό που προξένησε ο ίδιος και όσοι άλλοι υπέπεσαν σε αντίστοιχο παράπτωμα.
«Με αυτόν τον τρόπο, ο παραβάτης θα συνειδητοποιεί τι προκάλεσε, θα παραδειγματίζεται», σχολίασε ο κ. Μαυραγάνης, επισημαίνοντας ότι ύψιστη προτεραιότητα για τη μείωση των τροχαίων αποτελεί η κατάλληλη ενημέρωση και παιδεία.
Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως θα ξεκινήσει η εφαρμογή της διαδικτυακής πλατφόρμας e-drive academy, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Επίσης, ο κ. Μαυραγάνης σχολίασε αρνητικά την έλλειψη καμερών παρακολούθησης ταχύτητας στις εθνικές οδούς, εξαιτίας έλλειψης διαθέσιμων κονδυλίων, ζητώντας τη συνδρομή των εταιρειών παραχώρησης.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα δύο άνθρωποι χάνουν κατά μέσο όρο κάθε μέρα τη ζωή τους στον δρόμο, άλλοι τρεις μένουν με μόνιμη αναπηρία.
Ενδεικτικά, την περίοδο 2004-2014, 14.665 πολίτες της χώρας μας έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο, ενώ άλλοι 19.164 τραυματίστηκαν σοβαρά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης