Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs και Morgan Stanley εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο πριν το Brexit

Goldman Sachs και Morgan Stanley εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο πριν το Brexit
H Theresa May θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2017
Έτοιμες να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου «δηλώνουν» οι Goldman Sachs και Morgan Stanley, τη στιγμή που η Βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από τη βρετανική κυβέρνηση ότι η Theresa May θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 στις 29 Μαρτίου του 2017, ο Richard Gnodde της Goldman Sachs δήλωσε στο CNBC ότι η αμερικανική τράπεζα σε πρώτη φάση θα μετακινήσει τους εκατοντάδες εργαζομένους της από το Λονδίνο για να ενισχύσει άλλες επιχειρήσεις της.
Το Brexit μπορεί να διαταράξει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο περισσότερο από τους υπόλοιπους, εάν το «διαζύγιο» κοστίσει στις τράπεζες την ικανότητα τους να εξυπηρετούν εύκολα καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλη την ήπειρο.
Η Goldman Sαchs σκέφτεται να κάνει στη Φρανκφούρτη την ευρωπαϊκή της έδρα και στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να μεταφέρει περί τους 1.000 εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Morgan Stanley Colm Kelleher δήλωσε ότι σίγουρα θα αναγκαστεί να μεταφέρει κάποιους ανθρώπους.
«Δεν θα είναι το τέλος του Λονδίνου.
Αλλά ξεκάθαρα θα πρέπει να προσαρμοστούμε» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης