Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο ο 52χρονος Khalid Masood από το Κεντ της Αγγλίας

Δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο ο 52χρονος Khalid Masood από το Κεντ της Αγγλίας
Ο τρομοκράτης του Λονδίνου είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις βίας, επιθέσεων - μεταξύ άλλων για σοβαρές σωματικές κακώσεις (GBH) - κατοχής επιθετικών όπλων και διατάραξης της δημόσιας τάξης
Τον 52χρονο Khalid Masood, Βρετανό πολίτη που είχε γεννηθεί στο Κεντ της Αγγλίας και πιστεύεται ότι ζούσε στα βρετανικά Δυτικά Μίντλαντς, υπέδειξε ως τον δράστη της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο η Scotland Yard σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017.
Ως γνωστόν, ο δράστης έπεσε νεκρός χθες έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο από πυρά ανδρών της βρετανικής αστυνομίας, αφού είχε προλάβει να τραυματίσει με το αυτοκίνητό του και να μαχαιρώσει 45 ανθρώπους, εκ των οποίων πέντε εξέπνευσαν.
Ο Masood φέρεται να ζούσε με διαφορετικά ψευδώνυμα και ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, ενώ κατά το παρελθόν φέρεται να είχε ανακριθεί από την υπηρεσία αντικατασκοπείας και εσωτερικής ασφάλειας MI5.
Όμως, οι αρχές ασφαλείας δεν παρακολουθούσαν τη δραστηριότητα του Masood και δεν είχαν καμία απολύτως πληροφορία ή υποψία ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση, ενώ δεν υπήρχε καμία έρευνα εναντίον του σε εξέλιξη.
Ο τρομοκράτης του Λονδίνου είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις βίας, επιθέσεων - μεταξύ άλλων για σοβαρές σωματικές κακώσεις (GBH) - κατοχής επιθετικών όπλων και διατάραξης της δημόσιας τάξης, με πρώτη καταδίκη τον Νοέμβριο του 1983 και τελευταία τον Δεκέμβριο του 2003 (για κατοχή μαχαιριού).
Ο δράστης των χθεσινών άνανδρων επιθέσεων δεν είχε ποτέ καταδικαστεί ή κατηγορηθεί για υπόθεση τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης