Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η RBS κλείνει 158 καταστήματα λόγω μαζικής «στροφής» των πελατών της προς τη διαδικτυακή τραπεζική

Η RBS κλείνει 158 καταστήματα λόγω μαζικής «στροφής» των πελατών της προς τη διαδικτυακή τραπεζική
Ο αριθμός των απλών συναλλαγών στο δίκτυο φυσικών καταστημάτων της RBS μειώθηκε κατά 43% από το 2010, ενώ την ίδια περίοδο οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου και εφαρμογών «έξυπνων» φορητών συσκευών αυξήθηκαν κατά 400%
Σε κλείσιμο 158 καταστημάτων της ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 ότι θα προχωρήσει η μεγάλη βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS), 128 εκ των οποίων ανήκουν στη θυγατρική της τράπεζα NatWest και 30 στην ίδια.
Ως αποτέλεσμα της νέας μείωσης του αριθμού καταστημάτων του ομίλου RBS θα χαθούν 470 θέσεις εργασίας, όμως η RBS θα κρατήσει τους 300 εξ αυτών με στόχο να τους μετεκπαιδεύσει για να υπηρετήσουν από νέες θέσεις υποστήριξης πελατών, μεταξύ άλλων για τη βοήθεια πελατών από μικρές επαρχιακές πόλεις, αλλά και για τη γενικότερη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πελατών της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τραπέζης, η νέα μείωση της φυσικής παρουσίας της σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου σχετίζεται με τη «δραματικά μεγάλη στροφή» των πελατών της προς τη χρήση υπηρεσιών διαδικτυακής τραπεζικής.
Περισσότερα από 1.000 τραπεζικά καταστήματα όλων των τραπεζών έχουν κλείσει στη Βρετανία την τελευταία διετία λόγω της αυξανόμενης χρήσης της διαδικτυακής τραπεζικής, που επιτρέπει την εύκολη πραγματοποίηση συναλλαγών και τραπεζικών εργασιών - ακόμα και τη λήψη δανείου ή έκδοσης κάρτας - μέσω φορητής ή σταθερής ηλεκτρονικής συσκευής.
Ο αριθμός των απλών συναλλαγών στο δίκτυο φυσικών καταστημάτων της RBS μειώθηκε κατά 43% από το 2010, ενώ την ίδια περίοδο οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου και εφαρμογών «έξυπνων» φορητών συσκευών αυξήθηκαν κατά 400%.
Σύμφωνα με την RBS, ο αριθμός των χρηστών των τραπεζικών της υπηρεσιών μέσω φορητών συσκευών αυξήθηκε περισσότερο από 2 εκατομμύρια από το 2014, έχοντας ανέλθει σε 4,2 εκατ. χρήστες.
Μετά το κλείσιμο των 158 καταστημάτων του ομίλου RBS, αυτός θα συνεχίσει να διαθέτει 151 καταστήματα RBS και 856 καταστήματα NatWest.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης