Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Σε σταυροδρόμι η ΕΕ – Το έργο της δέχεται επίθεση και δυσφημείται από εθνικιστές

Verhofstadt: Σε σταυροδρόμι η ΕΕ – Το έργο της δέχεται επίθεση και δυσφημείται από εθνικιστές
Ο Βέλγος παραδέχεται στη συνέχεια ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται βαθιές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται το 2017, 60 χρόνια από την ίδρυσή της, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, σχολιάζει σε άρθρο του στην Guardian ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt.
Με αφορμή την αυριανή (25/3) Σύνοδο της Ρώμης για τον εορτασμό των «γενεθλίων» της Ε.Ε., ο Φιλελεύθερος κ. Verhofstadt εκτιμά ότι πλέον το έργο του μπλοκ δέχεται επίθεση και δυσφημείται συστηματικά από τους εθνικιστές, «οι οποίοι συχνά βρίσκονται σε συνεργασία με αυταρχικά καθεστώτα εκτός της Ε.Ε. και επιθυμούν την καταστροφή της».
Όπως επισημαίνει, όλες αυτές τις δεκαετίες η Ε.Ε. εργάστηκε σκληρά «για να μην επιστρέψει ο αχαλίνωτος εθνικισμός που οδήγησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους και τη σφαγή εκατομμυρίων Ευρωπαίων» και «να βρεθεί ένας τρόπος να εργαστούν όλοι μαζί για να δημιουργήσουν μία ειρηνική, ελεύθερη και ευημερούσα ήπειρο».
Μάλιστα, ο κ. Verhofstadt δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχολιάζοντας πως «η γενιά των μεγάλων σε ηλικία πολιτών του που ωφελήθηκε όσο κανείς από την Ε.Ε., είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα εκτός του μπλοκ», όταν οι νέοι Βρετανοί διάλεξαν την παραμονή στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Ο Βέλγος παραδέχεται στη συνέχεια ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται βαθιές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεις, καθώς μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους υποβάθμισε το κοινό νόμισμα.
Κλείνοντας το άρθρο του, διαμήνυσε ότι όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της νομοθεσίας της, κατάφερε την αντιμετώπιση των διακρίσεων σε ολόκληρη την ήπειρο, σημειώνοντας όμως ότι «η μάχη για την ισότητα και την ενίσχυση των ατομικών δικαιωμάτων πρέπει να προχωρήσει»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης