Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυτπος: Ελεύθερος μετά από 6 χρόνια ο πρώην πρόεδρος Hosni Mubarak

Αίγυτπος: Ελεύθερος μετά από 6 χρόνια ο πρώην πρόεδρος Hosni Mubarak
Για πολλούς, η απελευθέρωσή του συμβολίζει την τελική επικύρωση ότι η επανάσταση του 2011 στέφθηκε με αποτυχία
Ελευθέρος μετά από έξι χρόνια αφέθηκε σήμερα (24/3) ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Hosni Mubarak, ο οποίος το 2011 είχε ανατραπεί από την εξουσία, κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης.
Συγκεκριμένα, ο Mubarak αποχώρησε από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μαάντι, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην περιοχή Ηλιούπολη, τρεις εβδομάδες μετά την αθώωσή του για την υπόθεση του θανάτου εκατοντάδων διαδηλωτών κατί τη διάρκεια των εξεγέρσεων τον Φεβρουάριο του 2011.
Για πολλούς, η απελευθέρωσή του συμβολίζει την τελική επικύρωση ότι η επανάσταση του 2011 στέφθηκε με αποτυχία, με τις μόνες κατηγορίες πλέον που "βαραίνουν" τον πρώην πρόεδρο της χώρας να αφορούν την παράνομη χρήση δημοσίων όρων προκειμένου να ανακαινίσει ορισμένες κατοικίες της οικογένειάς του.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Mubarak καταδικάστηκε το 2015 σε τρία χρόνια φυλάκισης με βάση τις παραπάνω κατηγορίες, ωστόσο οι αρχές συμπεριέλαβαν στο εν λόγω διάστημα και το χρόνο που πέρασε ο πρώην πρόεδρος όντας προφυλακιστέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης