Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Le Pen θα μπορούσε να κερδίσει στις γαλλικές εκλογές, στον δεύτερο γύρο

Goldman Sachs: Η Le Pen θα μπορούσε να κερδίσει στις γαλλικές εκλογές, στον δεύτερο γύρο
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναφέρονται στο ενδεχόμενο η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου να κερδίσει στις εκλογές
Αν και οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η Marine Le Pen θα χάσει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, κανείς δεν μπορεί να δηλώσει 100% σίγουρος.
«Αν και το βασικό σενάριο είναι ότι (η Le Pen) δεν θα κερδίσει, είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελές και στη χειρότερη αμέλεια να υποθέσουμε ότι δεν μπορεί να κερδίσει» αναφέρεται σε έκθεση της η Goldman Sachs.
Στην εν λόγω εκθέσεις περιλαμβάνεται και μια ανάλυση που δείχνει πόσο πιθανό είναι η εθνικίστρια Le Pen να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC - που παρουσιάζει και τη σχετική ανάλυση - το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε να επηρεάσει και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς η Le Pen έχει ζητήσει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
Αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ευρωζώνη που πρέπει να διαχειριστεί και το Brexit.
Πάντως, η Goldman Sachs συμφωνεί ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι αυτό που προβλέπεται στις δημοσκοπήσεις, όπου ο Macron θα κερδίσει τη Le Pen στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Τονίζει, όμως, το ενδεχόμενο πολλοί Γάλλοι ψηφοφόροι να μην θέλουν να παραδεχθούν ότι θα ψηφίσουν τη Le Pen.
«Οι άνθρωποι απαντούν στις δημοσκοπήσεις με βάση την πολιτική ορθότητα.
Ως εκ τούτου η λαϊκίστρια υποψήφιος μπορεί να επωφεληθεί τελικά στην ψηφοφορία».
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, εάν τα 2/3 των αναποφάσιστων ψηφίσουν τη Le Pen, τότε η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου μπορεί να φτάσει πολύ κοντά στη νίκη.

(Πρώτη Ενημέρωση: 15:43, Παρασκευή 24 Μαρτίου) 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης