Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Δεν υπάρχει ανάγκη για επιθετικό ρυθμό αύξησης επιτοκίων το 2017

Bullard (Fed): Δεν υπάρχει ανάγκη για επιθετικό ρυθμό αύξησης επιτοκίων το 2017
Ο πρόεδρος της St. Louis Fed τόνισε ότι θα ήταν αποδεκτό η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να προχωρήσει μόλις σε μία ακόμα αύξηση κατά το τρέχον έτος
Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάγκη για επιθετικό ρυθμό αύξησης επιτοκίων προκειμένου να διατηρθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός, αναφέρθηκε σήμερα (14/3) ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Economic Club του Μέμφις, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει μόνο μία επιπλέον αύξηση κατά το τρέχον έτος.
Συγκεκριμένα, ο Bullard δήλωσε ότι μία τέτοια κίνηση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα ήταν αποδεκτή, καθώς η Fed θα παρατηρεί προσεκτικά την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και την παραγωγικότητα της χώρας.
Παράλληλα, επανέλαβε το γεγονός ότι ο τρέχων πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στους στόχους της Fed, ενώ το ίδιο αφορούν και τα πρόσφατα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
"Το ΑΕΠ της χώρας τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 2,1%, οπότε είναι φυσικό ο στόχος μας να κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα, όπως επίσης είναι φυσιολογικό και το να μην αναμένουμε ταχύτερη άνοδο φέτος", υπογράμμισε ο Bullard.
Σημειώνεται ότι ο Bullard, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα είχε πραγματοποιήσει παρόμοια παρουσίαση, δεν ανήκει στην ομάδα της Fed που αποφασίζει για τη νομισματική πολιτική, ενώ οι απόψεις του θεωρούνται ότι αποκλίνουν σε μεγάλο βαθμό από τις βασικές θέσεις της τράπεζας.
Ο ίδιος είναι υπέρμαχος ότι δε χρειάζεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από τη Fed μέχρι να υπάρξη μία "αλλαγή καθεστώτος" στην αμερικανική οικονομία, η οποία ουσιαστικά θα διαφοροποιεί την πορεία της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης