Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η κοινωνία πλέον περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο

Παππάς: Η κοινωνία πλέον περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο
Η νέα υπηρεσία δίνει στους χρήστες-μέλη του ΕΣΡ τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων
Τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκος Παππάς, ο οποίος παρέδωσε στον πρόεδρο της Αρχής τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος.
Στόχος του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, εμφανίζεται να είναι η ενίσχυση - σε όλα τα επίπεδα - (υλικοτεχνικό, οικονομικό, ανθρωπίνου δυναμικού κλπ) του ΕΣΡ, ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να επιτελέσει απρόσκοπτα τον θεσμικό και ελεγκτικό της ρόλο.
Αυτό επανέλαβε και ο υπουργός σήμερα, στον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο, στον αντιπρόεδρο, Ροδόλφο Μορώνη, καθώς και στα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΡ.
Συγκεκριμένα, ο Παππάς τόνισε: «Σήμερα είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το ΕΣΡ, με αφορμή την παράδοση του εργαλείου Παρακολούθησης και Αναζήτησης των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Το ΕΣΡ απαρτίζεται από ανθρώπους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, αλλά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, υπάρχει και η ανάγκη της υλικοτεχνικής στήριξης, που εμείς ως Πολιτεία θέλουμε και πρέπει να παρέχουμε».
Κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «Το νέο λειτουργικό και εύχρηστο εργαλείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής και να αντικαταστήσει το προηγούμενο αναποτελεσματικό και παράλογα ακριβό σύστημα. Πλέον, η κοινωνία περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο».
Η νέα υπηρεσία δίνει στους χρήστες-μέλη του ΕΣΡ τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και επτά μέρες την εβδομάδα, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.
Με τον τρόπο αυτό, το ΕΣΡ αποκτά τη δυνατότητα ενδελεχούς εποπτείας του μεταδιδόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, ώστε να προχωρά στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, σε κάθε περίπτωση παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας.
Πιο συγκεκριμένα, η νέα ψηφιακή web πλατφόρμα: 1) Προβάλλει και καταγράφει το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών εθνικής, και περιφερειακής εμβέλειας (Αττική) καθώς και δώδεκα ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής, 2) Είναι ενεργή σε μόνιμη βάση και λειτουργεί από οποιοδήποτε υπολογιστή ή συσκευή - μέσω διαδικτύου - με προσωπικό κωδικό πρόσβασης, 3) Παρέχει άμεσες αποδείξεις για την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας, μέσω ελέγχου της ποιότητας του προγράμματος, 4) Παρέχει τη δυνατότητα μέτρησης της πολιτικής πολυφωνίας.
Η Διαδικτυακή Πλατφόρμα αποκτήθηκε μετά τη διενέργεια διαγωνισμού από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, έναντι 54 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το ΕΣΡ πλέον κατέχει ένα πλήρες, σύγχρονο και λειτουργικό εργαλείο με διευρυμένες δυνατότητες σε σύγκριση με το προϋπάρχον, το οποίο είχε κοστίσει άνω του 1 εκατ. ευρώ και φέρεται πρακτικά να μην έχει λειτουργήσει ποτέ αποτελεσματικά, έως ότου κατέστη πλήρως ανενεργό το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης